Djed stabilcoin jelenik meg a Cardano blokkláncon

A COTI szoftverfejlesztő cég a mai napon bejelentette, hogy egy új stabilcoint bocsátanak ki, amely a Cardano blokkláncon fog futni. A bejelentést közösen Charles Hoskinson, a Cardano vezetője és Shahaf Bar-Geffen, a COTI Group vezérigazgatója tartotta a Cardano Summit eseményen.

A Djed stabilcoint a Cardano blokkláncon hozzák majd létre, és ezzel még egy lökést adnak a Cardano blokkláncnak. Szintén új hír a Cardano háza tájáról, hogy most kezdték el támogatni az okosszerződéseket, és ezzel az elemzők szerint az Ethereum egy újabb versenytársat kap a nyakába.

Mi az a Djed és miért kell a Cardano blokkláncon létrehozni egy stabilcoint?

A stabilcoin a kriptovaluták egy speciális típusa, aminek az értéke egy referencia valutához van rögzítve. A legismertebb stabilcoinok a Tether – USDT és a Circle – USDC, amiknek az értéke az amerikai dollárhoz van rögzítve. Ezt általában úgy valósítják meg, hogy a stabilcoint kiadó szervezet birtokolja vagy blokkolja a referencia valutából azt mennyiséget, aminek az értékében stabilcoint szeretnének kiadni. Például az USDC piaci kapitalizációja 3,677,063,935 USD, mivel 3,677,063,935 USDC tokent adtak ki, és az USDC mögött álló Circle pedig 3,677,063,935 dollárnyi értékben tart eszközöket biztosítékként.

A Djed esetében egy algoritmus tartja a valuta értékét stabilan, amely kiaknázza a Cardano blokklánc okosszerződéses architektúráját annak érdekében, hogy a lehető legközelebb tartsa a stabilcoin árát az 1 dollárhoz.
A Djed stabilcoinhoz kiadott fehérkönyv szerint a Djed-nek két verziója lesz: egy minimum verzió, amit arra terveztek, hogy csereeszköz legyen. A kibővített verziót pedig az okosszerződések fogják használni egy folyamatos árazási model és dinamikus díj képzéshez. Ezzel gyorsan tudnak majd reagálni a külső körülmények változására. Emellett egy optimális tartalékot is képesek képezni, és növelni lehet az üzemeltetési biztonságot olyan komplex operációk esetében is, amiket a DeFi protokollok használnak.

Djed stabilcoin
Djed elszámolási mechanizmusa

Egy ígéretes projekt lesz a Djed

Shahaf Bar-Geffen, a COTI Group vezérigazgatója a konferencián beszélt arról is, hogy a Djed stabilcoin lehetővé teszi a felhasználók számára az erősebb kontrollt a tranzakciók felett és alacsonyabb költségekkel is számolhatnak.
“A blokklánc felhasználók azért használnak stabilcoinokat, mert azok képesek biztosítani egy állandó monetáris értéket a napi tranzakciók során, függetlenül a küldő és fogadó földrajzi lokációjától. Úgy gondolom, hogy a Djed stabilcoin megjelenése a Cardano blokkláncon nagyban javítja majd a tranzakciók elszámolását a platformon.”

Charles Hoskinson is kifejezte izgatottságát a projekttel kapcsolatban.

A Djed stabilcoin egy forradalmi termék lehet a kriptoszférában. Teljesen új közönséget fog tudni megszólítani egy olyan időszakban, amikor az iparágat általánosságban is rendkívül gyors terjeszkedés jellemzi. A COTI csapata a Cardano ökoszisztéma régóta elismert partnere. Ezzel az új kezdeményezéssel egy új szintre emeljük az együttműködésünket.”

Jól reagált a kriptopiac is a most bejelentett hírre. A COTI token árfolyama azonnal 50%-ot ugrott az esemény után. Ekkor minden idők legmagasabb értékén – 0.60 USD-n kereskedtek vele több órán keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük