Egy Bitcoin Lambót fog érni idén, 2023-ban pedig akár egy Bugattit is – a Kraken tőzsde vezérigazgatója

Jesse Powell, a Kraken tőzsde vezérigazgatója úgy hiszi, a dollár vágtató inflációja miatt egy bitcoin értékét érdemesebb luxusautókban mérni. És nem is akármilyen luxusautókban! Mint tudjuk, mostanság már nem okoz gondot egy bitcoinért Teslát venni, Powell azonban magasabbra tette a lécet. Jóslata szerint ugyanis az év végére álmaink teljesülhetnek, és könnyedén vehetünk majd 1 BTC-ért Lamborghinit, 2023-ban pedig akár már egy Bugattit is. Két évvel ezelőtt egy BTC árán egy használt 2010-es Honda Civicet tudtunk volna megvenni. Az elmúlt év végén pedig, amikor a közkedvelt kriptónk száguldozni kezdett, már egy vadonatúj Civicet is vehettünk volna egy bitcoinért.

Powell egyébként egyáltalán nem kispályás a kriptovaluták körüli jóslatokban, nemrégiben például úgy nyilatkozott, hogy a „Bitcoin a végtelenségig fog menni, a Holdig, a Marsig, és a világ vezető valutájává fog válni.” Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy a dollár értéke az infláció kereszttüzében áll, erre pedig Powell is felhívta a figyelmet:

Úgy gondolom, a kriptoszektorban érdemesebb a bitcoin árát luxusatuókban mérni, mivel soha nem lehet tudni, merre fog billenni a dollár árfolyama. Egy év múlva tízszer ennyi amerikai dollár láthat napvilágot, és így elég nehéz a BTC árát dollárral meghatározni” – nyilatkozta.

Drukkolunk Nektek, Bitcoin, Ethereum, Polkadot!

A Kraken tőzsde vezérigazgatója az Ethereum népszerűségére is rámutatott, mivel a nem helyettesítő token (NFT) szektor népszerűsége rohamosan nő, így „az NFT-k valóban elősegíthetik az Ethereum popularitását.” Ha pedig már az altcoinokról van szó, Powell szerint érdemes megemlíteni a Polkadot hálózatot, mely szerinte és az Ethereum egyik társalapítója szerint is még „az Ethereumot is letaszíthatja trónjáról.” Ha valaki esetleg mélyebbre merülne a Polkadot multiláncból álló hálózat rejtelmeibe, itt bővebben olvashat róla.

Mindenesetre Jesse Powell megjegyzése már nem is olyan meglepő, hiszen mások már 120 millió forintra is jósolták egy bitcoin árát, mely nem is tűnik olyan lehetetlennek. És valljuk be, nem mondanánk nemet arra, hogy a koronavírus okozta korlátozások megszűnésével egy Lambóval vagy Bugattival szeljük Európa városait…