Ezt a várost tartja a többség Európa kriptoközpontjának

Egy európai alapítók körében végzett felmérés fényt derített rá, hogy a kriptovállalatok alapítói mely európai városokat tartják jelenleg a kripto központjának. A megkérdezett vállalkozók arról is beszéltek, hogy a MiCA keretrendszerére akadályként, vagy inkább lehetőségként tekintenek.

A válaszok alapján Lisszabon, Berlin és Párizs a legmeghatározóbb európai kriptoközpontok.

A kripto-barát helyszínek listájának élén Lisszabon állt. A felmérés válaszadóinak fele a portugál fővárossal kezdte a felsorolást, amikor három központot kellett megnevezniük.

Jascha Samadi, a Greenfield társalapítója és partnere egy interjúban elmondta, hogy szerinte a korai fázisban lévő kripto vállalkozások aszerint választanak várost, hogy az adott helyen “milyen kockázatokkal jár a vállalkozásuk”. Hozzátette, “egyértelmű jelek” mutatnak arra, hogy a startupok most Európát és különösen Lisszabont részesítik előnyben ebben a kérdésben.

Az elmúlt években Portugália Európa egyik gazdaságilag leginnovatívabb országaként pozicionálta magát. Így nem csoda, hogy a portugál kormány a kriptopénzekre vonatkozó szabályozási keret elfogadása felé fordult. Az ország számos projektben alkalmazza a blokklánc-technológiát, és a bankok is felvettek néhány konkrét intézkedést a portugál kriptovaluták szabályozására. A pénzügyi hatóságok által a közelmúltban kiadott nyilatkozatok tisztázták a kriptopénzekre vonatkozó törvények hivatalos álláspontját (beleértve a portugál kriptoadó-szabályozást), amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Portugália a kriptopénz-kereskedők és befektetők egyik vezető országává váljon.

Mit gondol a közösség a MiCA-ról?

A 68 megkérdezett, európai székhellyel rendelkező kriptovállalat alapítóinak 70%-a gondolja úgy, hogy az iparágban zajló szabályozás az az esemény, amire most a legnagyobb figyelmet érdemes szentelni. Emellett a vállalatalapítók hangsúlyozták, hogy az Európai Unió MiCA keretrendszerét legtöbben nem akadályként, de inkább lehetőségként fogják fel.

“A MiCA nem tökéletes” – kezdte Samadi, “de jelentős előnyöket kínál, többek között egyértelműséget és világos kerete a központosított vállalatok számára. A MiCA egy kicsit árulkodik a szabályozó hatóságok gondolkodásáról, amely felismeri és tudatosítja azt, amit még nem ismernek elég jól – a DeFit.”

A felsorolt városokat érintő cikkeink: