Fémszilánkokkal szennyezett bébiételt helyezett el egy zsaroló a brit Tesco polcain, most ítélték el

A lincolshire-i Nigel Wright mezőgazdasági termelő 1,4 millió fontot követelt bitcoinban a brit szupermarketlánctól, miután fémszilánkokat helyezett az áruházban kapható bébiételekbe.

Zsarolás és élelmiszer szennyezés miatt ítélték el Nigel Wright brit mezőgazdászt. A férfi fém szilánkokat rakott az üzletben található bébiételekbe, majd megzsarolta a Tescot és több mint 540 millió forint értékű bitcoint követelt a vállalattól, írta a BBC. A férfi ellen még 2 éve indítottak nyomozást, mely csak a napokban ért véget. A BBC hírportál szerint ez volt az Egyesült Királyság történetében egyik legnagyobb zsarolással kapcsolatos rendőrségi vizsgálat.

A Tesco szóvivője azt nyilatkozta, hogy “határozott intézkedések eredménye ez, amelyeket a bűnüldöző szervekkel együtt tettünk.”

Több tízezer terméket hívott vissza az üzletlánc

A kálvária akkor kezdődött, amikor Wright szennyezett bébiételeket juttatott a Tesco polcaira. 2018 májusa és 2020 februárja között a Tesco névtelen leveleket kapott a férfitól, amelyekben a termelő bitcoint követelt az ismert áruháztól. Az egyik levélben azt írta: „Képzelje el, ahogyan egy csecsemő száját megvágja, majd az vérezni kezd vagy a gyomrát sérti fel. Ha fizet, megmentheti őket.” Maga az áruház is elborzadt a levélíró kegyetlenségétől, hiszen nincs annál borzalmasabb, mint ártatlan kisbabák életét veszélyeztetni. Az üzletlánc 42 ezer bébiételt hívott vissza és vett le a polcokról, de akkor már több anyuka jelezte, hogy apró szilánkokat talált a bébipapiban. Szerencsére időben észrevették azokat, így nem történt nagyobb baj. Wright-ot 2020. február 25-én letartóztatták a brit hatóságok, és körülbelül 100 000 fontnyi bitcoint foglaltak le tőle.

Wright-ot egyébként pszichiátriai vizsgálatra küldte az üggyel foglalkozó bíró, mivel sok zsarolással kapcsolatos eljárást vezényelt le, de ilyen kegyetlenséggel még nem találkozott. Wright-ot egy másik ügyben is elítélték. Évekkel ezelőtt ugyanis egy közlekedési balesetben egy sofőrt is megzsarolt és 150 000 fontot követelt tőle szintén bitcoinban.

Kapcsolódó cikkeink: