Földbe állt egy altcoin árfolyama a 190%-os rali után

A Matic Network (MATIC) – ami egy 2. rétegű Ethereum skálázási megoldás akar lenni – volt a múlt hét legforróbb kriptója.

November 22-étől kezdődően 190%-ot ralizott köszönhetően a sorozatban kidobott sajtóközleményeknek, melyek azt bizonygatták, hogy hogyan válik a Matic a tokenkollekciók (mint például a CryptoKitties vagy Gods Unchained játékokhoz hasonló megoldások) kedvelt értékesítési helyévé.

Aztán hirtelen megakadt a bakelit és a natív tokenje hétfő este 60%-ot bucskázott.

MATICUSDT, Binance, 1h, %-os változás október közepe óta | TradingView

Az esés lassan indult majd elkezdett gyorsulni ami azt feltételezi, hogy a nagyjátékosok (feltehetően ázsiai) és elkezdtek megszabadulni tokenjeiktől. Az ilyen nagy volumenű zuhanások persze csak a tőzsdéknek jók, hisz a tokennel mind az azonnali piacokon, mind pedig a tőkeáttételesen is lehet kereskedni. A Binance és az FTX is kínál származékos kereskedést.

A Binance CEO Changpeng Zhao az esés után Twitteren jelentette, hogy vizsgálják a szabadesés okait, egyesek megjegyezték, előfordulhat, hogy a Matic Alapítvány kezdett el megszabadulni a coinjaitól miután kiderült, nagy összegű token került kiutalásra a tárcákból. Megint mások szerint a tőkeáttételes kereskedelem tehet az azonnali piacokon alapesetben likviditással alig rendelkező MATIC bezuhanásáról.

Az Alapítvány is megszólalt az ügyben: “Határozottan kijelentjük, hogy az Alapítvány számláiról tapasztalt tokenmozgásról szóló FUD fiókok Matic csapat elleni állítása teljességgel alaptalan,” hozzátéve, hogy beszámolót fog készíteni az Alapítvány rendelkezésére álló tokenegyenlegéről.

A token továbbra is 50%-os mínuszban a tegnapi csúcsa óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük