Egy szakértő szerint hamarosan generációs vételi jelet adhat a bitcoin

Charles Edwards, a Capriole Investment kriptoszakértője szerint csak napokra vagyunk egy fontos beszállási ponttól. A hash-szalagok vételi jel egy olyan fontos indikátor, ami a múltban eddig igencsak jövedelmező pozíciókat eredményezett. 

Szép kis felpattanáson van túl a bitcoin, mióta a 28 888 dolláros lokális minimumtól felfelé tart az árfolyam, de még mindig messze van a mindenkori csúcsoktól. Olyan nagyot esett az árfolyam az elmúlt hónapokban, hogy sokakban felmerült, hogy valójában már véget ért a növekedés és beköszöntött a medvepiac.

Charles Edwards szerint azonban most már nagyon közel vagyunk egy újabb jó beszállási lehetőséghez.

A hash-szalagok vételi jel a bitcoin nehézségi fokából és a hashrátából kalkulál mozgóátlagot. Azt mutatja meg, mikor adják fel a bányászok (kapituláció) és kezdik el értékesíteni a bitcoinjaikat ahelyett, hogy tovább halmoznák őket.

Edwards szerint jövő héten újabb bika piaci trend indulhat – az utolsó ebben a ciklusban.

A hash-szalagok vételi jel hozta eddig a legnagyobb profitot a bitcoin történetében, a múltban 3-5000%-os (!) megtérülést produkált. Az első vételi jel 20 dollárról 1200 dollárig vitte a bitcoint, a második vételi jel pedig 500 dollárról 20 ezer dollárig. A generációs jelző pedig valószínűleg arra utal, hogy több generációnak elegendő vagyont lehet felhalmozni a több ezer százalékos hozammal.

Hash ribbons vételi jel

Ami most jön Edwards szerint még durvább lehet. Természetesen garanciát nem lehet vállalni a mutató eredményességére, és bár eddig jól működött, a múlt sosem garancia a jövőre nézve a kereskedésben.

Kapcsolódó: