Hogyan lehet maximálisan kihasználni a Bitcoin közelgő nagy eseményét?

Mutatjuk, mit kell tenned, hogy a Bitcoin felezést a legjobban kit tudd használni.

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

Az iShares Ethereum Trust delaware-i regisztrációját követő néhány hét találgatás után a BlackRock benyújtotta az Ethereum ETF termék S-1 tájékoztatóját a SEC-hez. Ez a második kriptovalutákkal kapcsolatos, tőzsdén kereskedett alap, amelyet a cég szeretne elindítani a spot Bitcoin ETF beadványa után. Az idén júniusban benyújtott Bitcoin beadványhoz hasonlóan a BlackRock a Coinbase-t jelölte meg a termék mögöttes ETH letétkezelőjének.

A kriptotőzsde vezérigazgatója, Changpeng Zhao, erősítette meg a sokkoló hírt, miszerint nemrégiben elrabolták a Binance munkatársait. Mint kiderült, egy adott ügyfél eszközeit kezelő alkalmazottakat kényszerítettek arra, hogy kiürítsék kriptotárcáikat. CZ részletekbe menően taglalta miként tudta a kereskedési platform lekövetni a tranzakciókat és befagyasztani az eltulajdonított tőke több mint 94%-át.

A feltört Poloniex kriptovaluta tőzsde közölte, hogy a november 10-i hackertámadás utáni helyreállítási munkálatok nagyrészt befejeződtek. A támadás következtében több mint 100 millió dollár tűnt el.

Új kriptoszabályozások várhatóak 2024-ben Törökországban, és leginkább a tőzsdei engedélyezésre, illetve az adózásra fognak koncentrálni. A török kormány célja az intézkedéssel az ágazat szabályozásának szigorítása, miután az elmúlt évek folyamatosan növekvő inflációja miatt robbanásszerűen megnőtt a kriptovaluták népszerűsége az országban.

A KuCoin, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének szeptemberi jelentése szerint például a második negyedévben 31%-kal nőtt a kriptók használata Törökországban. De nem ez az egyetlen ország, ahol ennyire kapkodnak a kriptók után. A kriptovaluták már a második legnépszerűbb befektetési eszköz típusnak számítanak a felnőtt francia lakosság körében is. Ez derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) felméréséből. Az eredményeket Franciaország legfőbb pénzügyi szabályozója, az Autorité des Marchés Financiers november 13-án tette közzé.

Túl a csúcs meghódításán

Az Egyesült Államokban az árak októberben éves szinten 3,2%-kal nőttek az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal (BLS) keddi jelentése szerint. Az adat elmaradt a 3,3%-os piaci várakozástól és a szeptemberi 3,7%-os inflációs értéktől. A jelentést követően csökkent a bitcoin árfolyama BTC Price BTC Price .

A jelentést követően csökkent a bitcoin árfolyama

A fogyasztói árindex (Consumer Price Index) a gazdasági aktivitás egyik fő mutatója, ami a háztartások által saját felhasználásra vásárolt termékek és szolgáltatások árszintjének változását hivatott mérni. Az index indikálja a pénzromlás, vagyis az infláció mértékét is.

A hírre reagálva a piac korrigálta az elmúlt napokban folyamatosan a csúcs felé igyekvő árfolyamot. A bitcoin így a hét végére 36 000 dollár körül forog, szélesebb körű eladások közepette.

A tágabb értelemben vett kriptovaluta piac az elmúlt hét napban vesztett értékéből, mivel az érmék többsége mínuszba fordult át. Ez azonban a várható korrekciónak tűnik az elmúlt hetek emelkedése után. Kis kivételtől eltekintve – a Solana (SOL) ugyanis továbbra is a legjobban teljesítő altcoin a top 10-ből maga 8,5%-os heti növekedésével. Érdekes módon az egyetlen másik altcoin a top 10-ből, amely szintén zöldben van, a Dogecoin (DOGE). Máshol mindeközben zuhantak az árak. Az ETH 8% ETH Price ETH Price , a BNB 4%-ot BNB Price BNB Price , az XRP 8%-ot XRP Price XRP Price veszített az értékéből.

Még mindig van idő befektetni

A Bitcoin továbbra is a 18 hónapos csúcs közelében van. Jóval túllépte az árfolyam már a medvepiaci kereskedés tartományát és ezzel együtt számos kulcsfontosságú ellenállási szintet.

Felmerül a kérdés, megéri-e még most felszállni a Bitcoin vonatra?

Miközben a kisebb pénztárcák száma növekszik, a spekulánsok – azok, akik csak rövid ideig rendelkeznek Bitcoinnal – még nem tértek vissza jelentős mértékben a hálózathoz

Érdemes szemügyre venni a realizált HODL hullámok mérőszámát, más néven RHODL mutatót a Glassnode elemzőközpontban.

A RHODL felosztja a meglévő HODL hullámok mérőszámát. Ez utóbbi a BTC-t a kínálat korcsoportja szerint osztja fel, és összehasonlítja azzal az árral, amelyen utoljára került át a blokkláncba.

Az eredmény az érmék megugrása, amelyek gyakran mozognak a bikapiaci fázisokban, és ennek ellenkezőjeképpen viselkednek a medvepiacokon, amikor a befektetők félnek eladni, mert mínuszban vannak a befektetéseiken.

A melegebb színű, alacsony időtávú hullámok csak most kezdenek növekedni, ahogy az érméket a láncon keresztül mozgatják.

Ez alapján messze nincs még FOMO a piacon –  még korán vagyunk.

Még mindig van idő befektetni

Bitcoin felezés előtt és után

A korábbi négy éves ciklusokat végignézve a Bitcoin jutalmat felére csökkentő esemény jelentős változást idézett elő a kripto piacon. Ahogy kibontakozódik a trend, fokozódik a piaci aktivitás és ezzel együtt megjelenik a fokozott befektetői érdeklődés is, majd ez egymást gerjesztve viszi előre az árfolyamot egészen a kifulladásig. Ez egy öngerjesztő folyamat vagy mondhatjuk egy önbeteljesítő jóslat – a bitcoin árfolyam emelkedése.

Azonban egy teljes kereskedési stratégiát pusztán a felezés eredményeire alapozni kétélű fegyver lehet. A kizárólag a rövid távú nyereségre való összpontosítás elszalasztott lehetőségekhez vagy stratégiai hibákhoz vezethet, amelyek veszélyeztethetik akár a teljes portfólió eredményét.

A korábbi négy éves ciklusokat végignézve a Bitcoin jutalmat felére csökkentő esemény jelentős változást idézett elő a kripto piacon.

Ennek fényében érdemes néhány dologgal tisztában lenni, így kevesebb, mint 6 hónappal a felezési esemény előtt.

6 hónap múlva itt a Bitcoin felezés

A kriptovállalatok most egyre inkább a termékfejlesztésre fordítják erőfeszítéseiket. Mivel mindenki szeretné meglovagolni a hype-ot, a termékeket sietve dobják piacra. Így pedig nem jut idő a megfelelő kiberbiztonsági ellenőrzésekre. A kriptoipar természeténél fogva a kibertámadások elsődleges célpontja. A múlt már többször megmutatta, mi történik azokkal a projektekkel, amelyek nem tanulnak. Ha új projektbe fektetnél, mindenképpen fordíts kellő figyelmet a biztonságra.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, a felezéssel kapcsolatos marketing aktivitás. Fontos a tudatosság ugyanis most minden kriptovállalat az izgalom felkeltésére összpontosít. FOMO és FUD kulcsszavak röpködnek, mindkét irányba: az optimizmus, a pesszimizmus is a végletekben jelenhetnek meg. A reális elvárások felállítása kulcsfontosságú. Se a profitrealizálásról, se pedig a veszteség minimalizásáról ne feledkezzünk meg. Használjuk az eszközöket, amiket egy-egy kereskedési platform nyújt.

És végül egy kulcsfontosságú és gyakran figyelmen kívül hagyott szempont, amelyet folyamatosan követni kell. Ez a gyorsan változó szabályozási környezet. A kripto szektor egyre inkább a globális szabályozók felügyelete alá kerül, különösen Európában, ahol egyre intenzívebbek a viták az átfogó kriptoszabályozásról.

A szigorúbb szabályozási felügyelet felé való elmozdulás azt a globális trendet jelzi, amelyben a kormányok igyekeznek a befektetővédelem és a pénzügyi stabilitás álcája mögé bújva totális megfigyelést kialakítani. Legyünk tisztában vele, hogy a kripto tranzakcióink messze vannak a decentralizációtól, ha egy tőzsdén tároljuk minden pénzünk. Egy tőzsde bezárása ezzel akár a teljes vagyonunk zárolását is jelentheti. Legyél a saját bankod és diverzifikálj – csak annyi pénzt tarts váltón, amennyi feltétlenül szükséges.

A siker ebben a korszakban megköveteli, hogy legyünk proaktívak és felkészültek.