Hogyan oszthatod meg az NFT-jeidet az Instagramon

Az Instagram az év eleji, néhány kiválasztott piacon elvégzett tesztüzemet követően egy csütörtöki blogbejegyzés szerint 100 országra kiterjeszti az NFT-támogatást. Az új funkció elérhető lesz Afrikában, az ázsiai és csendes-óceáni térségben, a Közel-Keleten és Amerikában is.

Mivel a képmegosztó platform a Meta egyik leányvállalata, ezért ez a lépés megerősítheti a technológiai óriás reményeit abban, hogy az NFT-iparágban nagyobb tekintélyre tegyen szert. Az Instagramnak ez a legújabb lépése lehetővé teszi, hogy felhasználókat NFT-piactérként is kiszolgálja. Ennek fényében már csak idő kérdése, hogy Meta vállalat részeként a Facebook is kövesse a példáját.

Instagram NFT

Oszd meg a Web3-as életed a Web2-n

Bármennyire is szeretnénk, a Web3 világa még nem bontakozott ki teljesen. Most az Instagram által támogatott új funkciók közé tartozik, hogy a felhasználók a saját létrehozott vagy gyűjtött NFT-ket megoszthatják a platformon. Mégis, ennek óriási hatása van arra a sok művészre, akik az Instagramot otthonuknak hívják.

Az Instagram kiemelte, hogy a felhasználók milyen egyszerűen csatlakozhatnak az NFT ökoszisztémájához. Ahhoz, hogy elkezdhessenek NFT-ket posztolni a platformon, a felhasználóknak össze kell kapcsolniuk kriptotárcájukat az Instagram-fiókjukkal.

A mai naptól kezdve az Instagram támogatja az olyan harmadik feles tárcákkal is kapcsolatot, mint a Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet és Dapper Wallet tárcák. A támogatott blokkláncok közé tartozik az Ethereum, a Polygon és a Flow. A közösségi hálózat megjegyzi, hogy a digitális gyűjtemények Instagramon való közzétételéhez vagy megosztásához nem kapcsolódik semmilyen díj.

A csatlakozást követően a felhasználók hozzáférést kapnak az alkalmazás digitális gyűjtemények szekciójához, amely lehetővé teszi számukra, hogy posztként megosszák az általuk vásárolt vagy létrehozott NFT-ket. Ezek a posztok tartalmazni fogják a készítő és a gyűjtő metaadatait, és a hírek szerint ‘csillogó hatást’ fognak mutatni az adott felhasználó követőinek feedjében.

Egy kis aggodalom az Instagram NFT hír fényében

Kissé aggasztó azonban, hogy az Instagram az eredeti bejelentésében nem tett említést a hardveres tárcák támogatásáról. Az utóbbi időben rengeteg a hackertámadás az NFT-térben is. A héten például a Solana felhasználók ezrei estek áldozatul egy hatalmas, több millió dolláros kárt okozó hackelésnek egy sebezhetőség miatt. A hackerek a Solana felhasználói körében a legnépszerűbb webes vagy “forró” tárca hibáját használták ki.

A MetaMask – az NFT térben a de facto kriptotárca – még egy apró UI javítást is kiadott pont a Solana felhasználók kulcsainak feltörése előtt, hogy megakadályozza az adathalász csalásokat. Az esetet követően azonban újra fellángoltak a viták arról, hogy mennyire biztonságosak a forró tárcák. Ugyanis most újra bebizonyosodott, hogy a hideg tárcák mennyivel biztonságosabbak, hiszen a Solana támadásban sem voltak érintettek.

Ettől függetlenül az Instagram alkotóinak most nagyok az elvárásai, miután a platform bevezette az NFT-k támogatását. Bár az NFT-szektor is még mindig a medvepiac torkában van, mégis a gyorsan változó gazdasági körülmények kikövezhetik az utat a következő zseniális NFT-alkotók számára, akik majd új hullámokat hozhatnak. És ez most akár már az Instagramon való görgetés közben is bekövetkezhet.