Hogyan tudsz bitcoint keresni? 2. rész – Közösségi média

Korábbi posztunkat folytatva, most is szeretnék egy pár érdekes lehetőséget bemutatni Nektek, ha szeretnétek bitcoint keresni. Ha érdekel a kriptovaluták világa, de nem akarsz, vagy tudsz rögtön belevágni a kereskedésbe vagy a bányászatba, akkor ezek tökéletes opciót biztosíthatnak. Amellett ugyanis, hogy jobban megismerkedhetsz a bitcoinnal és a különböző altcoinokkal, még egy kis extra kriptovalutát is kereshetsz magadnak.

Mi is az az Incentivized Social Media?

Az Incentivized Social Media-t „ösztönzött” vagy sok esetben konkrétan „fizetett” közösségi médiának fordíthatjuk. Na, de miért olyan különleges is ez? A tradicionális közösségi oldalakkal szemben, mint a Facebook vagy a Twitter, itt a tartalmak alkotói és a fogyasztói is jutalmazásban részesülnek. Természetesen nem akármilyen tartalmat keresnek. Annál több jutalmat kap valaki, minél jobb a poszt, amit készített, vagy hogy éppen mennyire aktívan vesz részt a platform működésében.

Steemit

A leghíresebb ilyen oldal a 2016-ban alapított Steemit. Ezt a Steemit blokkláncra építették, és pontosan olyan célokra tudjuk használni, mint szinte akármelyik tradicionális közösségi médiát. Az alkotók rengeteg tartalmat közzétehetnek. Megoszthatják podcastjaikat, videóikat, képeiket vagy szöveges bejegyzésüket. Ezeket a posztokat pedig a többi felhasználó felszavazhatja, hogy minél előkelőbb helyet foglaljanak el az oldalon. Ráadásul nem csak az kap jutalmat, aki a tartalmat megosztotta, hanem az is, aki aktívan részt vesz a platformon és szorgosan adja le a szavazatait a különböző posztokra.

Jutalomként a Steemit három saját kriptovalutáját lehet bezsebelni: a Steemit, a Steemit Dollars és a SteemPower, melyek közül az első a leghíresebb és legjelentősebb. Ezeket a kriptovalutákat persze aztán nehéz sokszor fiat pénzre váltani. A legegyszerűbb módja a beváltásnak, ha a felhasználó ezt először valamilyen másik kriptovalutára, mondjuk bitcoinra váltja, melyet aztán már könnyen fiatpénzre cserélhet – vagy éppen megtarthat.

Hogyan tudsz bitcoint keresni? 2. rész – Közösségi média

Yours.org

A Yours.org szinte 2016-ben alapított közösségi oldal, amely meglehetősen hasonlóan működik, mint a Steemit. Az oldal főként a Bitcoin Cash SV kedvelői között népszerű, ugyanis a jutalmak is ebben a kriptovalutában kerülnek kiosztásra. (Kezdetben Bitcoint kaptak a felhasználók, azonban a 2017-es Bitcoin hard forkot követően áttértek a Bitcoin Cashre, majd a BSV-re.)

Itt szintén különböző saját tartalmakat tudnak megosztani az alkotók, annyi különbséggel, hogy ők maguk határozhatják meg, hogy pontosan mennyi pénz ellenében nézhetik meg az érdeklődők a posztjaikat. A hasznosnak ítélt tartalom felszavazása is kicsit máshogy működik. Itt ugyanis pénzbe kerül, hogy valamit pozitív szavazattal értékelj – azonban, ha a poszt népszerű lesz, és sokan mások is szavaznak rá, akkor a későbbiekben ebből te is részesülni fogsz. Így ha ügyesen hamar megtalálod azokat a tartalmakat, amiket mások is értékelnek, akkor egészen szép zsebpénzt tudsz begyűjteni.

Hogyan tudsz bitcoint keresni? 2. rész – Közösségi média

Mennyit bitcoint lehet keresni ezekkel a tevékenységekkel?

Ez persze az a kérdés, ami itt mindenkit érdekel. A válasz pedig ez: nagyon változó. Ha vetünk egy pillantást a Steemit Trending oldalára, ahol az elmúlt napok legnépszerűbb posztjai vannak felsorolva, akkor számszerűsítve is láthatjuk, hogy mennyit is érnek ezek (20 dollártól akár 300 dollárig is változik). Aki valóban jó tartalmat tud megosztani, az sokszor jelentős mellékjövedelemre tehet szert. Akit persze nem érdekel a tartalomkészítés, és csak mások posztjait értékeli, az nyilván kevésbé effektíven fog bitcoint keresni.

Egy biztos: ha valakit érdekel a kriptovaluták világa, és nem akar azonnal olimpiai műugrást végrehajtani a bitcoin világába, annak ez egy tökéletes lehetőség arra, hogy csak a lábujját mártsa bele a vízbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük