SkyBridge Capital befektetési vállalat is Bitcoin tőkealapot indít

Az Anthony Scaramucci nevével fémjelzett SkyBridge Capital befektetési vállalat 182 millió dollár értékben fektetett már be a Bitcoinba.

A befektetési alap jelenleg 9.3 milliárd dollár értékben kezel eszközöket. A most megjelent sajtóközleményük szerint januárban indítják el a SkyBridge Bitcoin Fund LP alapot, ehhez az engedélyezési eljárást már meg is kezdték a SEC-nél.

A Bitcoin alap már most rendelkezik 25 millió dollár értékű Bitcoinnal a befektetési brosúra szerint. Az új alap január 4. után lesz elérhető a külsős befektetők számára, és minimum 50.000 dollárban kell befektetni a beszálláshoz.

Scaramucci befektetési vállalata tehát egy újabb tradicionális befektetési vállalat, amely ráugrott a Bitcoin vonatra. Az év második felében megindult trend tehát továbbfolytatódik, ami a Bitcoin árfolyamát is szépen húzza felfelé.

A befektetési brosúrában nagyon felmagasztalják a Bitcoint. “A Bitcoin a digitális arany. Sőt, jobban fénylik, mint maga az arany.”

skybridge capital

A Bitcoint egy feltörekvő eszközosztálynak írják le, amely az elmúlt években már kevésbé kockázatos eszközök közé tartozik, és nagyon attraktív a kereslet-kínálati dinamikája. A Bitcoin nagyban növelte az intézményi és retail befektetési körét is, emelik ki a brosúrában, és a mostani alacsony kamatkörnyezetben és precedens nélküli pénznyomtatási időszakban prémium hozamot kínál. Olyan eszközök közé sorolhatjuk ma már mint az arany, ingatlanok és műtárgyak.

Nagyon magasztalják a Bitcoint

A brosúra kiemeli, hogy olyan wall street-i nagyágyúk mint a BlackRock, Citibank és JPMorgan vezetői is a Bitcoint magasztalják.

Emellett leírják, hogy a SkyBridge meggyőződése szerint hamarosan a hedge fundok, nagyvállalatok treasury osztályai, biztosítók, nyugdíjalapok, bankok és brókercégek is hamarosan Bitcoinba fektetik a pénzüket.

Anthony Scaramucci, a SkyBridge alapítója, egy korábbi CNBC műsorban így nyilatkozott a Bitcoinról. “Sokan szkeptikusak még a Bitcoinnal kapcsolatban, és mi is még az úttörők közé tartozunk. De a kutatásaink és elemzéseink azt mutatják, hogy a mostani monetáris politika és globális központi bankok által folytatott politikai és koordináció mellett a Bitcoin a következő évtizedben egy nagyon erős eszközosztály lesz, amibe érdemes beszállni.