Jön az FC Barcelona NFT kollekció második darabja, mely egy női játékos előtt tiszteleg

Készül az FC Barcelona labdarugóklub tíz darabos NFT kollekciójának második tokenje. A “Masterpiece” névre hallgató gyűjtemény egy olyan egyedi darabbal bővül, amely a spanyol női futballjátékos, Alexia Putellas, és vele együtt a női társadalom előtt is tiszteleg.

A sajtóközlemény szerint az “Empowerment” nevű darab a World of Women művésze, Rhi Madeline által készített egyedi token. Az OpenSea piactéren június 26. és június 28. között lehet majd megvásárolni árverés útján.

A műalkotást Alexia Putellas spanyol labdarúgó ihlette, aki 2022 áprilisában segített a Barcelonának megnyerni a német Wolfsburg elleni női Bajnokok Ligája-elődöntő mérkőzést. A mérkőzést közel 92 000 néző látta, az NFT így tiszteleg a spanyol labdarúgócsapat történelmi győzelme előtt.

Putellas kiemelkedő teljesítményt mutat a futball-világban, aminek jutalmául 2021-ben és 2022-ben is Ő kapta az Aranylabdát. Emellett számos díjat tudhat még magáénak a 29 éves játékos, ilyenek például a FIFA Legjobbjai – Az év női játékosa, Az év női labdarúgója, A FIFA FIFPro női álomcsapata.

“Büszke vagyok arra, hogy egy olyan klubhoz tartozhatok, mint az FC Barcelona, a futballcsapatunk, és hogy továbbra is történelmet írhatunk, ezzel az új Mesterművel, amelynek kiváltságom, hogy részese lehetek, és amely mindenkit képvisel, miközben azt is elmagyarázza, amit a Barça olyan jól testesít meg”mondta Putellas a sajtóközleményben.

Az új darabbal a nők és a nem-bináris emberek szerepét akarják erősíteni

Diana-Luk Ye, a World of Women Web3 Partnerships and Marketing Managerje a CoinDesknek elmondta, hogy a Masterpiece kollekcióban való részvételük hangsúlyozza a küldetésüket, hogy a nők és a nem-bináris emberek szerepét erősítsék a Web3 térben és azon túl is.

“A reprezentáció még mindig egy olyan probléma, amelyet megpróbálunk megoldani. Jó tudni, hogy itt van a második számú Masterpiece, amely Alexia előtt tiszteleg, és benne van az összes erő, a rugalmasság, az ambíció, az összes olyan gondolkodásmód, amely a sikerhez szükséges” – mondta Ye. “Ez csak egy szép kiterjesztés volt számunkra, hogy tovább támogassuk ezt a küldetést.”

Az Empowerment NFT tulajdonosa egy listát is kap az FC Barcelona előnyeiről, beleértve a lehetőséget, hogy találkozzon Putellával és egy pár dedikált futballcipőt. Emellett egy fizikai széket is kapnak a Barcelona Stadion Spotify Camp Nou stadionjából, Oscar Tusquets művész által aláírt, Putellasról készült portréval.

Az NFT gyűjtemény első darabja közel 700 000 dollárért kelt el

FC BarcelonaAz NFT kollekció első darabja – “In a Way, Immortal”

2022-ben az FC Barcelona bejelentette a Masterpiece kollekció első NFT-jét, az “In a Way, Immortal”-t. A darabot a néhai futballista, Johann Cruyff ihlette, hogy tisztelegjen a klub történelme, valamint számos játékosa és szurkolója előtt. A Sotheby’s aukciósház közel 700 000 dollárért vásárolta meg az NFT-t a megjelenést követően.