Kriptós átverésekben utazik Ronaldinho?

Őrizetbe vették Ronaldinho Gaúcho-t miután hamis paraguayi útlevélt találtak nála.

A legendás futballistát Brazíliában kriptovaluta átverésekben való részvétellel is gyanúsítják, állítólag a csaló cégek a beleegyezésével a futballista nevét használták piramisjátékok hirdetésére. A focistát március 4-én vették őrizetbe Paraguay Golf Club hotelben.

A paraguayi rendőrség Ronaldinho-t a hotelben kapta el és két hamis paraguayi útlevelet is találtak nála, valamint a testvérénél, Roberto de Assis Moreira-nál. A játékos egy jótékonysági kampány miatt utazott az országba, ami orvosi ellátás biztosításával kampányol szegény családi háttérrel rendelkező lakosoknak.

Ronaldinho-t őrizetben tartották a hotelben, ahol a kutatás után megtalálták nála a hamis útleveleket, majd ezek után adta ki az elfogatóparancsot a paraguayi ügyészség.

Brazíliában szintén forró a futballista lába alatt a talaj miután kiderült, állítólag részt vett két vállalkozás ügyködésében, amik bitcoinhoz köthető átverést népszerűsítettek. Mindkét vállalat feketelistán szerepel a brazil pénzfelügyeletnél.

A szóban forgó két vállalat, az LBLV és a Ronaldinho 18k, amikkel a játékos állítása szerint megszakította a kapcsolatot, miután kiderült, hogy kétes hátterű kriptovaluta átveréseket kínálnak.

Ronaldinho meglehetősen aktív a kriptók terén, kiderült, hogy két ICO projekt, a Ronaldinho Soccer Coin és a Champion Coin népszerűsítésében is részt vett. Mindkét projekt hatalmas bukta volt.

(Forrás: CoinTelegraph Brazil)

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.