Már az OKEx kriptotőzsde is támogatja a Bitcoin Lightning hálózatot

Az OKEx felhasználói már a Bitcoin Lightning hálózatot is használhatják a kriptotőzsde szolgáltatásainak igénybevételekor. Sikeresen lezajlott ugyanis a hálózat integrálása.

Gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat biztosít az integráció

Az OKEx kriptovaluta tőzsde még februárban jelentette be, hogy a magas tranzakciós díjak és a hosszú átfutási idő csökkentése érdekében integrálni szeretnék a Bitcoin Lightning hálózatot. A tőzsde bejelentése alapján ez mostanra sikeresen meg is történt, a felhasználók már igénybe vehetik az új funkciót.

A Lightning hálózat előnye, hogy a tranzakciók nem a Bitcoin blokkláncán mennek végbe, hanem egy másik, láncon kívüli fizetési hálózaton. Ezzel pedig lehetővé válik, hogy a jelenlegi másodpercenkénti 7 tranzakció helyett jóval több, akár 50 ezer fizetés is végbemenjen. Csak összehasonlításképp jegyeznénk meg, hogy a Visa jelenleg ennél kevesebb, 24 ezer tranzakciót tesz lehetővé másodpercenként. Az integráció tehát jelentős mértékben lerövidíti a tranzakciók átfutási idejét, tulajdonképpen szinte azonnal végrehajtásra kerülhet az elindított tranzakció.

Az OKEx felhasználók mind Bitcoin befizetésekor, mind annak kiutalásakor kiválaszthatják a Lightning hálózatot. A tőzsde bízik abban, hogy a hálózat integrálásával egyre többen fognak Bitcoint használni a platformon. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a Bitcoin tranzakciók statisztikái sok embernek elvették a kedvét a Bitcoin használatától. Sok felhasználó nem szívesen vár fél órát vagy akár több órát is egy tranzakció lebonyolítására. Továbbá a hálózat magas tranzakciós díjai is visszatarthatják az elsősorban kezdő, kis összegben befektetni kívánó felhasználókat a kriptovaluta kereskedéstől. A Lightning tökéletes megoldást nyújthat ezen felhasználók számára is.

Egyre több tőzsde integrálja a Bitcoin Lightning hálózatot

A tavalyi évben és már idén is több kriptovaluta tőzsde elérhetővé tette a Lightning hálózatot mint lehetséges opciót a befizetések és kifizetések díjainak csökkentése érdekében. Korábban már az OKCoin, a River Financial és a BitFinex is integrálta a hálózatot. A Kraken pedig már rajta van az ügyön és várhatóan még az idei évben megtörténik a Lightning integráció.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük