Már Európa második legnagyobb biztosítója is elfogad bitcoint

Europa második legnagyobb biztosítója, a svájci AXA bitcoinban történő kiegyenlítést tesz lehetővé a biztosítási termékeiért.

A bitcoin fizetés szinte az összes AXA termékért cserébe elérhetővé válik a Bitcoin Suisse fizetésfeldolgozó felületén keresztül, kivéve az életbiztosítást.

Az AXA a bevezetést a világgazdaság felgyorsuló digitális transzformációjával magyarázza mai bejegyzésében, kiemelve a koronavírus pandémiát, mint vezető tényezőt. A bejegyzésében hozzáteszi, egy 2019-ben végzett felmérése szerint minden harmadik 18 és 55 év közötti válaszadója rendelkezett vagy aktívan érdeklődött a kriptovaluták iránt.

A bitcoin utalás egy egyszerű online utalást fog jelenteni, amihez egy referenciaszám fog tartozni: a svájci frank érték valós időben kerül bitcoinra váltásra és ahogy lenni szokott, a bitcoin összeg egy adott időkeretig lesz utalható. Az AXA nem fog extra díjakat felszámolni a bitcoin utalásokért, illetve az időkeret alatt az ügyfeleinek nem kell árfolyam ingadozással számolniuk.

Az AXA biztosításokért felszámolt bitcoint a Bitcoin Suisse fogja kezelni, tehát az AXA továbbra sem fog bitcoint tartani a főkönyvi kivonatán. Szintén fontos megjegyezni, hogy a Bitcoins Suisse 1.75%-os BTC/CHF váltási díjat számít fel.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük