Már postán keresztül is fizethetünk bitcoinért Ausztráliában

Az ausztrálok mostantól a postán keresztül is fizethetnek bitcoinért egy helyi kriptováltónak köszönhetően.

Egy június 24-én megjelent nyilatkozat szerint a Bitcoin.com.au helyi váltó ügyfelei az Australia Post több mint 3500 postahivatalán keresztül fizethetnek bitcoinért.

Holger Arians, a cég vezérigazgatója kifejtette, hogy véleménye szerint az új fizetési lehetőség segítségével sokak számára jóval komfortosabbá válhat a kriptopénzvásárlás:

Az Australia Poston keresztül történő fizetés sokak számára sokkal biztonságosabbnak tűnik, mint a pénz online átutalása. Főleg azoknak, akik először vásárolnak. Büszkék vagyunk az együttműködésre, és meg szeretnénk köszönni az Australia Postnak a folyamatos nyitottságukat az új technológiákat illetően.

A Cointelegraph értesülése szerint a Bitcoin.com.au felhasználói már most is több mint 1500 kiskereskedésben vehetnek bitcoint a Blueshyft fizetési szolgáltató segítségével. A synthetixes Kain Warwick által alapított Blueshyft szintén számos egyéb váltó számára kínál szolgáltatásokat.

A mostani hírrel kapcsolatban a bitcoinvásárlás csalóka kifejezésként hathat, maga a bitcoin megvétele ugyanis a váltó platformján keresztül zajlik. Mindössze a kriptopénz kifizetése történik a postán.

Egyre több helyen vehetünk már kriptót az utcán

Egyre több olyan helyszín jelenik meg a térképeken, ahol bárkinek lehetősége nyílik kriptovaluták vásárlására. A bitcoinautomaták száma például a Coin ATM Radar adatai szerint már világszerte is túllépte a 8.300-at.

Múlt év szeptemberében a BitcoinBázison mi is beszámoltunk arról, hogy a kőhajításnyira lévő Fülöp-szigeteken a 7-Eleven több mint 6000 üzletében tette lehetővé a bitcoinvásárlást.

A kezdeményezés a franciák számára sem ismeretlen. A nagy port kavart dohányboltos értékesítésről még 2018-ban írtunk.

A hír már csak azért is örvendetes, mert az ország egy hivatala szerint az amatőr kriptokereskedők gyakran válnak átverés áldozatává az országban. Az összes csalás múlt éven majdnem 15 millió dollárjába fájt az áldozatoknak.

(Borítókép – BTC-logó nélkül: “Getting the mail” by Mundoo is licensed under CC BY-NC-ND 2.0)