Már szinte biztos, hogy jönnek a Bitcoin mikrotranzakciók a Twitterre

Friss források szerint a Twitter már teszteli a bitcoin mikrotranzakciókat a közösségi platformján. A Lightning hálózaton alapuló utalásokat a Strike céggel közösen kívánják bevezetni.

A Twitter béta verziójának kódja azt sugallja, hogy már tesztelik a BTC alapú mikroutalásokat. A komoly előrelépést a források Alessandro Paluzzi mobilfejlesztő tweetjére alapozzák, aki egy képet rakott ki a Twitterre arról, hogy miként is fog kinézni.

A források hozzáteszik, hogy a Bitcoin Lightning szolgáltatás a Strike alkalmazásán keresztül lesz elérhető kezdetben illetve a bitcoint utalásokra használni kívánó usereknek végig kell menniük, egy útmutatón is, ahol letétkezelői tárcaként megemlíti a Strike-ot, Blue Wallet-et és a Satoshi Wallet-et is, míg nem-letétkezelő tárcaként a Breez, Muun, Phoenix és Zap walletokat.

Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja még júniusban jelentette be a Bitcoin Twitteres integrációját. Akkor azt találta nyilatkozni, hogy a Bitcoin egy borravaló/tip szolgáltatás részeként kerülne bevezetésre, amivel pl. előfizetőket, újabb követőket lehetne szerezni, tartalomkészítőket jutalmazni, illetve egyben kereskedni is lehetne a bitcoinnal a Twitteren keresztül.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük