Már több mint 300 millió dollár tűnt el a kriptotőzsdékről az újabb botrányok miatt

A Silvergate bezárásáról szóló hírek és a KuCoin elleni per megemésztésével egyre több kriptoszereplő döntött a kereskedési pozícióik likvidálásáról a kriptopiacon. Az elmúlt 24 órában a likvidálások mértéke átlépte a 306 millió dollárt, a legnagyobb mértékben a Bitcoin pozíciókat számolták fel 119,2 millió dollárral. Ezt követi az Ethereum 75,5 millió dollárral.

Nem meglepő, hogy szinte az összes likvidáció a long pozíciókkal rendelkező kereskedőkre vonatkozik. Pedig a múlt hét végén még úgy tűnt, hogy a piac lendületbe jön.

Likvidálás

A legtöbb likvidálás a Binance-ről érkezett, ahol 105,7 millió dollárt likvidáltak. Ezt követte az OKX és a Huobi. Azok a kereskedők, akik shortoltak, szintén veszteségeket szenvedtek el, a Binance kripotőzsdén a short pozíciók feladásának a mértéke 14,11 millió dollárt tett ki. Összességében a teljes szektorban ez a szám 30,44 millió dollár volt.

Az elmúlt napok tehát nagyon megrázták a piacot, és a legutóbbi fejlemények nem nyújtanak optimista képet a rövid távú jövőre nézve sem. A piac még mindig a tavalyi incidensek hatásaitól szenved, és az újabb nehézségek továbbra is kaszkádszerűen hatnak a kriptopiacra.

Néhány token árfolyama már a 2023-as mélypontot közelíti

A mostani piaci visszaesés néhány tokent különösen keményen érintett. Míg sok token éppen csak a 2023-as mélypontok felett mozog, néhány kriptovaluta már az alá is beesett. A következő néhány hét döntő fontosságú a piac számára, és a befektetők remélik, hogy stabilizálódik a helyzet.

Dogecoin árfolyam

A Dogecoin mémcoin 0,065 dollárra esett vissza, ami az idei év legalacsonyabb értéke. Hasonlóképpen az XMR is éves mélypontra került. Eközben az ALGO a 2023-as mélypont közelében tántorog már.

Az USA-ban újabb sötét fellegek gyülekeznek

Számos negatív esemény idézte most elő azt a vérfürdőt, amelyen a piac jelenleg keresztülmegy. A Silvergate bank bezárása kétségtelenül nagy szerepet játszik ebben, de a KuCoin elleni per is hasonlóan jelentős negatív eseménynek számít.

A Silvergate bezárásának volt néhány tovább gyürűződő hatása is. A Marathon bányászcég például úgy döntött, hogy megszünteti az együttműködést a bankkal. Fekete felhőket jelez a kriptoszektor egén az is, hogy a Biden-kormányzat a kriptobányászathoz használt áramra 30%-os adó kivetését fontolgatja.