Életveszélyesen megfenyegették a OneCoin kriptovaluta átverés áldozatát

Az 5 milliárd dolláros kriptovaluta átverés egyik áldozata életveszélyes fenyegetéseket kapott miután borította az asztalt, és részletesen kibeszélte a történteket.

A BBC szerint a glasgowi Jen McAdam több üzenetet is kapott, amiben szexuális erőszakkal és gyilkossággal fenyegették meg. McAdam úgy gondolja, hogy a OneCoin támogatóitól érkezhettetek ezek a fenyegetések.

McAdam rendszeres résztvevője a ‘Missing Cryptoqueen’ – Eltűnt Kriptokirálynő néven futó BBC podcastnek, amiben a résztvevők a OneCoin átverés részleteit járják körül, és keresik az átverés vezetőjét, Ruja Ignatovát. McAdam a leghangosabb szószólója az Ignatova és társai elleni kampánynak. A műsorban több olyan taktikát és sémát is feltárt, hogyan károsították meg több mint 5 milliárd dollár értékben a OneCoin áldozatait világszerte.

A fenyegetések alapján azonban úgy tűnik, hogy nem mindenki tudja megemészteni az igazságot, hogy a OneCoin nem volt más mint egy jó régivágású Ponzi-rendszer valós termék nélkül.

Az a legszörnyűbb, hogy az erőszak burjánzik, és a fenyegetések nagyon valósnak tűnnek. Állandóan a hátam mögé nézek, hogy követnek-e.“, nyilatkozta a BBC-nek McAdam.

Ez eléggé megviseli az egészségemet is, de addig nem nyugszok, míg nekem és a több ezer OneCoin áldozatnak nem szolgáltatnak igazságot.”

McAdam egy a több mint 70.000 Egyesült Királyságbeli áldozatnak, akik befektettek a OneCoinba.
A glasgowi hölgy saját maga több mint 10.000 dollárt fektetett a Ponzi-rendszerbe, de ami még rosszabb, hogy saját maga is piramisrendszert épített ki, hiszen a családtagjait és a barátait is rávette, hogy fektessenek be a OneCoinba, így majdnem 280.000 dollár úszott el az ismerősei körében.

A OneCoin kiötlői

Ruja Ignatova és a testvére, Konstantin Ignatov irányították a OneCoint, ami azt hirdette magáról, hogy a Bitcoin kriptovaluta egy jobb verzióját kínálják.

Ők rendszeresen nagyszabású eseményeket rendeztek, ahol bemutatták a coint a potenciális befektetőknek, és bátorították őket, hogy szálljanak ők is be. A szlogenjük az volt, hogy meg fogják változtatni a világot, és elhozzák a teljes pénzügyi szabadságot. Azok pedig, akik az elején befektetnek, a forradalom elindítói lesznek.

Azonban ebből semmi sem volt igaz, sem a blokklánc, sem pedig a valuta nem létezett. Ignatova azóta eltűnt a föld színéről, miközben pénzmosással vádolják.

McAdam nyíltan kampányol a OneCoin féle átverések ellen, az életveszélyes fenyegetések miatt pedig feljelentést tett. Minél többen állnak ki az ilyen átverések ellen, annál jobban tisztul a piac.