Mexikó harmadik leggazdagabb embere: most kell bitcoint venni

Ricardo Salinas Pliego azután jelentette ezt ki miután az amerikai FED (Federal Reserve System, FED vezetősége november 18-án frissítették a FED devizatartalékainak heti alakulását bemutató grafikont. A grafikon a 2020-as évtől kezdődően ugrásszerű növekedést mutat az állami tartalék mennyiségében. A Covid-19 által kirobbantott világjárvány az Egyesült Államokat is nagyon súlyosan érintette, és az ezzel járó infláció ott is a magasba szökött. Ezt próbálta többek között pénz kibocsátással kompenzálni a FED. Ezzel azonban a mexikói milliárdos szerint csak egy pénzügyi buborékot sikerült kreálni, ami bármelyik pillanatban kipukkanhat.

Ricardo Salinas Pliego tudja, hogy miről beszél, hiszen a több közgazdasági diplomával is büszkélkedhető milliárdos a vagyonát a többek között pénzügyi szolgáltatásokat is nyújtó Grupo Salinas cégcsoport révén alapozta meg. A cégcsoport a banki szolgáltatások mellett telekommunikációs és média szolgáltatásokat is kínál, valamint saját kiskereskedelmi bolthálózattal is rendelkezik. A Grupo Salinas létrehozásával és a sikeres üzletpolitikájának köszönhetően a mexikói üzletember a Forbes milliárdosokat bemutató listája alapján jelenleg 14.1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Ilyen háttérrel elmondható, hogy érdemes megfontolni a mexikói milliárdos által tett másik kijelentést: most azonnal vásároljon mindenki bitcoint.

A blogján a mexikói üzletember már korábban is dicsérte a kriptovalutát. Véleménye szerint a bitcoin több mint egy egyszerű kriptopénz. Amellett, hogy nincs kitéve a központi jegybankok általi manipulációknak, mint például a mesterséges leértékelés, nincs szükség az átváltással való bíbelődésre se, hiszen a bitcoin univerzálisan elfogadott fizetőeszköz világszerte. Salinas szerint ezért is alkalmas a bitcoin arra, hogy az arany vagy akár a dollár helyébe lépjen mint tartalékvaluta. Hozzátette, hogy a Bitcoin több előnnyel is bír az arannyal szemben: könnyen osztható, valamint a tárolási és az utalási költségek elenyészők. A legfontosabb szempont azonban amit az üzletember kiemelt a következő volt: a bitcoint mindig a saját felügyeletünk alatt tarthatjuk, elzárva azt a telhetetlen kormányok elől.

További érdekes cikkeink: