Mexikó második leggazdagabb embere: “A Bitcoin volt az eddigi legjobb befektetésem”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mexikó második leggazdagabb embere, Ricardo Salinas Pliego a CoinTelegraphnak adott interjújában elárulta, hogy 2013-ban vette meg első Bitcoinját, amikor 200 dollár körül mozgott az értéke, majd a Bitcoin értékének növekedésével 17 ezer dollárért adott túl rajta. A milliárdos szerint ez minden bizonnyal az eddigi „legjobb befektetése volt.”

Ricardo Salinas Pliego a mexikói vállalatok – köztük a TV Azteca, a Group Elekta, a Mazatlán F.C. és a Telecosmo – konglomerátumának, a Grupo Salinasnak az alapító elnöke. A Forbes magazin adatai alapján, Salinas nettó vagyona 12,8 milliárd dollár – így, Mexikó második leggazdagabb embereként is emlegetik.

Salinas mintegy 200 dollár értékben vásárolt Bitcoinját egészen 2017-ig tartogatta, amikor a Bitcoin újra csúcsra törve 20 ezer dollárig menetelt. Salinas akkor 17 000 dolláron vált meg a BTC-jétől. Az aranyeső után egyáltalán nem meglepő, hogy a milliárdos, megvárva a BTC értékének csökkenését, újra befektetett a számára rendkívüli sikereket produkáló digitális eszközbe:

Mindig visszatérünk a bűncselekmény helyszínére” – viccelődött.

Salinas jelenleg portfóliójának körülbelül 10%-át tárolja Bitcoinban, és elmondása szerint „még öt-tíz évig tervez rajta ücsörögni.”  

Salinas Pliego úgy véli, a Bitcoin hosszú távú potenciállal rendelkezik, és szerinte Bitcoin értéke tovább fog felfelé menetelni. Hozzátette, a Bitcoin rendkívül fontos a közép-amerikai gazdaságban, mivel a fiat pénznem minősége (mexikói peso) és volumene is jelentős volatilitást mutat – amit tovább fokoznak a hiperinflációs félelmek.

Az, ami Venezuelában történik, ahol a fiat pénz összeomlása rengeteg botrányba hanyatlik… Valóban felnyitja az ember szemét a fiat készpénz problémája előtt” – mondta.

“Aki képben van a történelemmel tudja, hogy a Bitcoin a pénz evolúciójának természetes eredménye…”

Salinas szerint a Bitcoin a pénz evolúciójának természetes eredménye: kezdve az egykori a fizikális valutával, a világ modernizálásával és digitalizálásával eljutunk a digitális valutákig. És bár a Bitcoint nevezhetjük zsákbamacskának is, a legjobb dolog benne, hogy “nem lehet sem tönkre tenni, sem könnyen elkobozni.”  

A Bitcoin értéke az elmúlt hetekben jelentősen megemelkedett. Egymás után négy rekordot is megdöntött: kezdve a 20 ezer dolláros rekorddal, egészen a 25 ezer dolláros értékig.

A Bitcoin árfolyam erősödését az évben a vállalati és intézményi befektetők fokozott érdeklődése adja. Salinas mellett sokan a vásárolt BTC-k hosszú távú tartása mellett dönt, mivel további növekedésre számítanak, ami egyesek szerint 2030-ra akár a félmillió dollárt is elérheti.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.