MicroStrategy vezér: A Bitcoin olyan, mint LeBron James

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A MicroStrategy vezérigazgatója mesés hasonlattal állt elő a Bitcoinnal kapcsolatban: Michael Saylor szerint a Bitcoin olyan, mint LeBron James, a legendás NBA játékos. Majd a cég újra be is vásárolt Bitcoinból.

A Bitcoin sokat fejlődött az utóbbi években

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a tegnapi nap folyamán Marc Friedrich közgazdásszal folytatott videóbeszélgetést a Bitcoinról. Az interjúban Saylor beszámolt arról, hogy a Bitcoin már nem olyan, mint 2015-ben vagy 2017-ben volt. A 2017-es csúcs óta a Bitcoin exponenciálisan növekedett infrastruktúra, alapelvek és elfogadás tekintetében is. A tavalyi évben pedig már egyre több intézmény látta meg a lehetőséget a Bitcoinban, mint értéktárolásra és infláció elkerülésére alkalmas eszköz.

2017-ben a kritikusok még úgy gondolták, hogy a Bitcoin túlságosan volatilis. Szerintük bármikor megtörténhetett volna az, hogy a Bitcoin árfolyama a nulláig visszaesik, hiszen még egy születőben lévő eszközről volt szó. A MicroStrategy vezére szerint ezek az érvek manapság már kevésbé állják meg a helyüket, mivel 3 év alatt rengeteg fejlődésen ment át a kriptovaluta.

A Bitcoin olyan, mint LeBron James

Saylor a kritikusoknak felhozott egy érdekes példát a beszélgetés során. LeBron James amikor 9 és 18 éves kora között kosárlabdázott, nagyon változó teljesítményt nyújtott. De aztán felnőtt, és “elpusztított mindenkit és mindent, ami csak az útjába állt” 18 és 28 éves kora között. Ez a gondolatmenet pedig éppúgy ráhúzható a Bitcoinra is.

Újra bevásárolt a MicroStrategy

A fentiek után talán nem túl meglepő, hogy a MicroStrategy előszeretettel vásárol be időnként Bitcoinból. Ezekről a vásárlásokról korábban mi is beszámoltunk. A cég most újabb 2574 Bitcoinnal bővítette a portfólióját. A MicroStrategy ezáltal nem kevesebb, mint 40 824 Bitcoinnal rendelkezik.

A mostani befektetés is azt mutatja, hogy a MicroStrategy teljes mértékben hisz a Bitcoinban, szerintük az értéktárolás ezen formája abszolút megbízható. A vállalat úgy gondolja, hogy a Bitcoin egy nagyon vonzó befektetési forma, amelyben hosszú távon értéknövekedés szempontjából több potenciál van, mint a készpénzben. Saylor ezzel kapcsolatban azt állítja, hogy a Bitcoin az egy évtizeddel ezelőtti megjelenése óta a globális pénzügyi rendszer fontos kiegészítőjévé vált. Olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek mind az egyének, mind az intézmények számára nagyon hasznosak.

Kapcsolódó:

ingyenbitcoin lastbit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.