Négy fal között: mivel töltik a karantént a kriptósok?

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az otthon ülő kriptovaluta szerelmesek rengeteg online szórakozási lehetőséget találnak maguknak az a koronavírus terjedésének megfékezése miatt bevezetett kijárási korlátozások idején is.

Teljes lakosságot érintő korlátozásokat vezettek be a világ számos országában azért, hogy próbáljuk lassítani az epidémia terjedését. A globális gazdaságra gyakorolt szörnyű következményektől eltekintve a helyzet arra kényszerítette az embereket, hogy otthon szórakoztassák magukat különféle módokon.

Noha a kijárási korlátozás új értelmet adott a Netflixnek, még a sorozat- és filmnézést is megunja az ember. Ennek fényében a kriptovaluta közösség néhány ötletes és egyedülálló, és sokszor bizarr módszert talált ki az unaloműzés érdekében az online közösségi médiában és más oldalakon egyaránt.

A gamerek kimaxolják a szabadidőt

Mivel sokan egy ideje már otthon vannak, kiugró növekedés tapasztalható az online játékok területén.

A többszereplős online játék, a World of Warcraft például ingyen karakterfejlesztést kínál, így a játékosok gyorsan szintet léphetnek a karaktereikkel a kijárási korlátozás alatt, és növelhetik saját játékélményüket. De nem a mainstream játékipar az egyetlen olyan ágazat, ami profitál az online térbe kényszerített emberek idejéből.

Számos blokklánc-alapú játék szintén növekvő számú felhasználót vonzott az elmúlt időszakban. Az olyan játékok, mint a War Riders és a Cryptovoxels az új felhasználók számának jelentős növekedéséről számoltak be. Az új játékosok kiugró növekedése megterhelte még a Microsoft Azure felhő alapú platformját is. Ez az az infrastruktúra, amely a Microsoft blokkláncát és az Xbox Live szolgáltatást is nyújtja.

Nem csak a hagyományos játékplatformokon találtak a kriptovaluták rajongói szórakozási lehetőséget. A CryptoLiveLeak egy olyan szórakoztató koncepciót indított, ahol szavazni lehet 32 különféle kriptovalutára egy ‘kiütéses’ versenyen. A legfontosabb kriptovaluták, mint a Bitcoin és az Ethereum, számos altcoin ellen már most nyerésre áll.

Az első fordulóban lévő versenyzőket négy régióra osztották. Ezek a Bitcoin, Ethereum, XRP és Tether régiókba vannak sorolva. Annak érdekében, hogy egy kriptovaluta token továbbjuthasson a következő körbe, több szavazatot kell elérnie, mint az ellenfelének. A szavazás a Twitteren zajlik.

McAfee elhagyatott helyekről kér fotókat

Az amerikai vállalkozó és celeb, John McAfee egy kihívást kezdeményezett a Twitteren. 500 dollár értékű DAI-t ajánl fel annak a beküldőnek, aki a legjobb fotót osztja meg a most elhagyatott helyekről. McAfee a világ minden tájáról érkező elhagyatott helyeket ábrázoló fotók közül választja majd ki a legérdekesebbet. McAfee tweetje több mint 1400 lájkot kapott, és több mint 800 fényképet be is küldtek.

Az oroszok kriptovaluta iránti érdeklődése növekszik

Oroszország is bevezette Moszkvában és számos más településen a teljes kijárási tilalmat. Ezért az otthonmaradó emberek érdeklődése megnövekedett a kriptovaluta kereskedések iránt.

Számos statisztika arra utal, hogy márciusban a kriptotőzsdék internetes forgalma is emelkedett. Oroszországban a munkavállalók munkabér támogatást kapnak a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt. Úgy tűnik, hogy egyesek megragadják a lehetőséget és az összeget a kriptovaluta kereskedelemben hasznosítják.

Eközben márciusban a Bitcoin eddigi legnagyobb volumenű forgalmát bonyolította le, miközben a legfontosabb kriptovaluta az idei év eddigi legalacsonyabb, 3.800 dolláros árfolyamát is megjárta. Március 13-án a napi kereskedés volumene meghaladta a 75 milliárd dollárt. Az adatok azt sugallják, hogy a kereskedési volumen hatalmas növekedése valószínűleg azoknak a kereskedőknek köszönhető, akik a kriptovagyonukat kápéra akarták váltani.

A csalók is résen állnak

Míg a kriptoközösség tagjai különféle módon próbálják szórakoztatni magukat ezekben a szokatlan időkben, addig a rosszindulatú bűnözők sem tétlenkednek. Az FBI figyelmeztette a lakosságot, hogy vigyázzanak a csalókkal, akik a járványt kihasználva arra törekszenek, hogy kicsalják az emberek pénzét. Ezt elérhetik zsarolással, hamis COVID-19 gyógyírokkal, valamint a szokatlanul magas hozamot ígérő befektetési lehetőségekkel.

A Chainalysis közzé is tett egy jelentést a hónapban a pandémiával kapcsolatos csalásokról. Ott szerepeltek adathalász és fenyegető e-mailek, linkek rosszindulatú alkalmazások letöltéséhez, valamint e-mailek, amelyekben adományt kérnek jótékonysági szervezetek számára, természetesen bitcoinban.

Noha a jelentés azt is megírta, hogy 30%-kal csökkent márciusban az ismert csaló tárcákba folyósított utalás, azt kiemelte, hogy a bűnözők hatványozottan próbálják kihasználni a jelenlegi ínséges időket.

Eközben Oroszországban fellendültek a DDoS támadások. A Qrator Labs jelentése szerint a támadások több mint 400%-kal növekedtek 2020. februárjától márciusáig.

A Chainalysis azt is feltárta, hogy néhány darknet felhasználó COVID-19-cel fertőzött vért próbált eladni. Állítólag egy felhasználó vérmintát vett egy fertőzött családtagtól, és denevéreket oltott be vele. Azonban lehet, hogy ezek a sztorik nem igazak, és csak csalások a potenciális vásárlók megtévesztésére, akiknek Bitcoinban kell fizetniük.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.