Még nincs vége a kriptopénz piaci volatilitásnak

Koránt sincs vége a kriptopénz piaci volatilitásnak, jelentette a Forbes az SFOX véleményét, mely egy intézményi kriptovaluta ügyletekre szakosodott kereskedőház. Az elemzők további volatilitást várnak az újévben, bár nem akkor intenzitásút, mint 2018-ban. 8 vezető kriptotőzsde és likviditásszolgáltató adatait felhasználva az elemzők arra jutottak, a volatilitás ellenére az infrastruktúra fejlesztések és a közösségi növekedése pozitívan fog hatni a kriptogazdaságra.

“A kriptopénz közösség nem rendelkezik azokkal az adatokkal, amelyekre a komoly befektetőknek szükségük van hogy piaci folyamatokat kontextusába helyezzék és tájékozott döntéseket hozzanak,” nyilatkozta a híroldalnak Danny Kim, az SFOX növekedési stratégája. “Abban reménykedünk, hogy 2018 kulcsfontosságú mozgatórugóinak részletezésével, és az elemzések havi szolgáltatásával hozzájárulhatunk a kriptogazdaság zajló maturációjához, aminek a jeleit már 2018 során is tapasztalhattunk.”

Az SFOX szerint a volatilitás 3 ütemben növekedett 2018 folyamán. Az utolsó fázis fontos mozgatórugói a bitcoin cash hash-háború és a SEC elszámoltatások voltak. De nem megy el a kriptovaluta támadások, a Facebook és Kína szerepe, továbbá a bitcoin árfolyam manipulációra vonatkozó negatív hírek mellett sem.

Kim szerint 2018 legpozitívabb híre az infrastruktúra fejlődése volt mivel az fogja megalapozni a következő felfutást. A volatilitás ugyan alacsonyabb lesz, de még így is lesz pár ismeretlen tényező, mely befolyásolhatja azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük