Olaszországban a középiskolások a bitcoinról tanulnak majd

A Torinói Egyetem diákjainak egy csoportja, akik a bitcoin olaszországi képzésével, kutatásával és fejlesztésével kívánnak foglalkozni, bejelentette, hogy BitGeneration néven egy új programot indít, amely az olasz középiskolásoknak fog bitcoin ismereteket tanítani. 

Az egyetem 10, egyenként háromórás találkozót fog tartani harmadik, negyedik és ötödik osztályos diákok számára a helyi középiskolákban.

“Szakértők és tanárok már korábban is beszéltek a bitcoinról néhány osztálynak kisebb önálló kezdeményezések keretében, de a BitGenerationnek egészen más a hangvétele. Most először fogad olasz állami iskola hivatalos formában bitcoin képzést. A 30 óra része egy 300 órás, három éven át tartó, minden diák számára kötelező tanfolyamnak az egész országban”.

A középiskolás diákok a pénzügyi befogadástól kezdve a közgazdaságtanon és a társadalmi struktúrákon át az informatikáig és a játékelméletig, mindenről tanulni fognak. Lesznek gyakorlati órák is, amelyek a bitcoin használatának bemutatására összpontosítanak. A tantárgyak közé tartozik egy tárca létrehozása, egy teljes csomópont letöltése és kezelése, illetve a bányászat is, amihez az egyetem egy Antminer S9 bányászgépet biztosít.

A kezdeményezést jól fogadta az olasz tanártársadalom. A tanárok igen lelkesek, többen részt vettek egy háromórás bemutató előadáson. A kezdeményezést megálmodó csoport egyik tagja, Nicolò Terranova azt nyilatkozta:

“Szeretnénk a jövőben kibővíteni a projektet. A következő kiadásban egy dokumentumfilmet fogunk készíteni, amely a diákok szemszögéből meséli el a diákok oktatásának történetét. Reméljük, hogy más iskolák is példát vesznek a kezdeményezésről, mi készek vagyunk segíteni.”

A csoport sajtóközleménye szerint a 10 lecke felkerül a BitPolito YouTube-csatornájára, így bárki ingyenesen megnézheti a tanfolyamot.