Öt évet jósol a Visa vezérigazgatója a kriptovaluták széleskörű elfogadottságáig

Al Kelly, a Visa elsősorban bankkártyáiról ismert amerikai óriásvállalat vezérigazgatója a napokban arról beszélt, hogy világossá vált számára: mindössze öt éven belül széleskörűen elfogadott fizetőeszközzé fognak válni a különböző kriptovaluták. Kelly a gondolatmenetet tovább vezetve, nem meglepően a bitcoint jelölte meg a cég számára jelenleg leginkább érdekes kriptoeszközként. Állítása szerint a Visa már jelenleg is aktívan dolgozik azon, hogy lehetővé tegye a bitcoin alapú fizetést mindazon üzletekben, ahol a Visa kártyákat elfogadják.

Amennyiben ez sikerül, úgy potenciálisan 70 millió üzletben lehet majd bitcoinnal fizetni világszerte.

A cégvezető mindezekről a „Leadership Next” című podcastben beszélt, e hét kedden. Véleménye szerint a kriptovaluták kettős szerepet töltenek be a gazdaságban. Egyik oldalról egyfajta digitális aranynak nevezte őket, spekulatív befektetéseknek, ahol az érdeklődök egy részének esze ágában sincs soha az életben egyetlen egy tényleges kriptovaluta tranzakciót is végrehajtani, sőt előfordul, hogy nem is hisznek abban, hogy a használatuk valaha is széleskörűvé válik, hanem csupán a feltételezett jövőbeni értéknövekedés miatt tartják az eszközöket.

Másrészről azonban véleménye szerint népes azoknak a felhasználóknak a tábora is, akik valóban igényt tartanak a kriptovaluták által kínált biztonságos, anonim és azonnali fizetési megoldások mindennapi szintű használatára. Ennek megfelelően a Visa jelenleg a bitcoinra fókuszálva egy olyan szolgáltatást fejleszt, amellyel a cég ügyfelei a kriptotárcájuk terhére is használhatják majd Visa kártyáikat.

A szolgáltatás első verziója a kártya odaérintésekor azonnal átváltaná a valós idejű árfolyamnak megfelelő mennyiségű bitcoint dollárba, majd a hagyományos pénznemben rendezné a számlát az eladó felé, így olyan helyeken is elérhetővé téve a bitcoin használatát, ahol ezt külön nem támogatja semmilyen megoldás.

Ezzel párhuzamosan olyan fintech megoldásokon is dolgoznak, amely lehetővé tenné bitcoin vásárlását közvetlen Visa kártyánk használatával, tehát harmadik fél által nyújtott szolgáltatás igénybevétele nélkül.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük