Percek alatt erősödött ~10 százalékot az ether (ETH) és a ripple (XRP)

Az elmúlt fél – egy órában több mint 7 százalékot erősödött az ether (ETH) és 10+%-ot a ripple (XRP) meghazudtolva az általános piaci momentum hiányát a legtöbb kriptopénz piacán.

A hirtelen erősödést egy rapid volumen növekedés előzött meg a Bitfinex tőzsdén mind az XRP, mind az ETH esetében és ez kihatott más kriptotőzsdékre is.

Az ugrást nem előzte meg egyetlen jelentősebb bejelentés sem az ETH esetében ezért egyelőre sötétben tapogatózunk, hogy megfejtsük, mi válthatta ki az emelkedést.

XRP korrekció a pozitív hírek hatására?

A ripple esetében ugyanakkor nem vagyunk ennyire tanácstalanok. A cég egyik munkatársa egy CNBC-nek adott tegnapi interjú során elhintette, hogy akár már egy hónapon belül elindulhat az xRapid bankközi fizetési hálózat, melynek “natív tokenje” az XRP lesz. Egy másik pozitív hír a Ripple céggel kapcsolatban, hogy Szaúd-Arábia legnagyobb bankja még az év végéig bevezeti a RippleNetet. A RippleNet fizetési szolgáltatók hálózata, akik a Ripple cég fizetési megoldásait használják utalások végrehajtásánál.

Emellett az XRP kapcsán korábban felmerült, hogy a Coinbase amerikai kriptotőzsde adni fogja a tokent a kereskedhető eszközök közé, de ez a hype rövid életű volt ugyanis a Coinbase egyelőre nem integrált egyetlen új tokent se kereskedési platformján.

Azt ugyanakkor nem érdemes elfelejteni, hogy az XRP token még a legtöbb tokent is meghaladó értékvesztést könyvelhet el a 2018. januári csúcsa ellenére. Értékének több mint 90%-át elvesztette és a hirtelen erősödés lehet egy korrekciós reakció aminek táptalajt adnak a korábban említett pozitív hírek.

Furcsa volatilitás az ETH piacán

Az Ethereum esetében semmi nincs, amely megalapozná az erősödést. Mivel egy blokklánc fejlesztési platform, melyre a piacon lévő ICO tokenek 90%-a épül, kevés olyan individuális hír van, mely befolyásolhatja az árfolyamát.

Előfordulhat, hogy a rapid erősödést egy befektetői csoport okozta akik úgy gondolták, itt az ideje beszállni az ETH-be. Az ETH árfolyam 190 USD-ről 220-ig kúszott egyes kriptotőzsdéken.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]