Peter Thiel is bitcoinba fektet – a hírre 15%-ot erősödött a bitcoin árfolyama

Peter Thiel is bitcoinban utazik. Az általa kezelt Founders Fund kockázati tőkealap több millió dollár összegben fektet bitcoinba. A hír a Wall Street Journalban jött ki kedden, melynek hatására 15%-ot erősödött a bitcoin árfolyama.

Peter Thiel milló dollárokat fektetett bitcoinba

Peter Thiel
Peter Thiel

Január 2-án a Wall Street Journalban jelent meg a hír, hogy feltehetően Peter Thiel is egyike a bitcoin bálnáknak. A San Francisco székhelyű Founders Fund kockázati tőke alap kezelésében ugyanis több millió dollár értékű bitcoin van – szerepel a cikkben az ügyhöz közel álló források szerint.

A befektetési alap 15-20 millió dollár körüli összegben fektethetett be bitcoinba eredetileg a tavalyi év során, mely mára már több száz millió dolláros vagyonná növekedhetett, hiszen a bitcoin árfolyama egy év alatt bőven megtízszereződött. Arról nem esik szó a cikkben, hogy az alap adott-e már el a bitcoin befektetésekből ezidáig.

Peter Thiel, a PayPal egyik alapítója, korai Facebook befektető. Jelenleg a Trump kormányzat technológiai tanácsának tagja. Októberben egy befektetési konferencián Thiel pozitívan nyilatkozott a kriptopénzekről, különösképpen a bitcoin kapcsán.

“Bár szkeptikus vagyok a legtöbb kriptopénzt illetően, azt gondolom, hogy sok ember egy kissé alulértékeli a bitcoint a biztonsági pénztartalék szerepében. Ha a bitcoin lesz az arany digitális megfelelője, akkor hatalmas lehetőség rejlik benne.”

A hírre 15%-ot erősödött a bitcoin árfolyama

Amint kijött a hír a Wall Street Journalban Peter Thiel kriptobefektetése kapcsán, a bitcoin árfolyama jelentős erősödéssel reagált. Mindössze pár óra alatt 15 százalékot erősödött az árfolyam. A hír hatására most ismét 15 000 dollár fölé került az árfolyam a korábbi 13 500 dolláros szintről.
BTCUSD árfolyam

A bitcoin a tavalyi évet egy jelentős korrekcióval zárta, mely során az árfolyam a 20 ezer dolláros szintről a 11-13 ezer dolláros sávba csúszott vissza. A mélypont december 22-én 11 800 dollár körül volt. Időközben pedig a többi altcoin szerepe megnövekedett, a piaci kapitalizáció átrendeződött a kriptopénz piacon.

Nem Peter Thiel az egyetlen nagy befektető a kriptopénz piacon. Mióta december végén megnyílt a CME tőzsdén a bitcoin határidős termékek kereskedése, egyre több intézményi befektető érdeklődik a bitcoin és a kriptopénzek iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük