Egy befektetési alapkezelő portfólió menedzsere a vagyona 10%-át kriptopénzben tarja

A Fortress Investment Group korábbi portfólió menedzsere a vagyona 10%-át kriptopénzbe fektette. A CNN Moneynak nyilatkozott Michael Novogratz.

Kriptopénzbe fektette a Fortress portfólió menedzsere a vagyona egy részét

A héten Michael Novogratz a Harvard Business School fórumán nyilatkozott, melyet a CNN Money közölt le szerdán.

A panel beszélgetés során Novogratz elmondta, hogy a személyes befektetései között szerepel bitcoin és ether is. A riport szerint ez utóbbit “élete befektetésének tartja” a portfólió menedzser.

Jókor, jó helyen

Mint az kiderült, Novogratz az Ethereum elsődleges kriptopénz kibocsátásakor mindössze 1 dolláros árfolyam mellett fektetett az Ethereumba. A lehetőségről magától az Ethereum blokklánc alapítójától, Vitalik Buterintől értesült egy vacsorán, melyet a saját otthonában rendezett. Most a vagyona 10%-át tartja kripto befektetésben a Novogratz.

Jelenleg az ethert 50 dollár körül kereskedik, így pár év alatt Novogratz személyes befektetési portfóliója már több mint ötvenszeresét érheti.

Ilyen őszinte megnyilvánulást még nem nagyon hallhattunk egy pénzügyi veterántól, azonban egyáltalán nem meglepő, hogy pont a Fortress Investment Group portfólió menedzsere tart kriptopénz befektetést. A Fortress ugyanis az egyik legelső befektetői csoport volt, akik érdeklődést mutattak a szektor iránt még 2014-ben. Ekkor ugyanis a Fortress is beszállt a 150 millió dollár alaptőkéjű Pantera Capital kockázati befektetési alapba, melyet kifejezetten blokklánc projektek finanszírozására hoztak létre.

Novogratz ez időtájt részt vett a csoport megalakulásában, miközben a Pantera Bitcoin Partners befektetési igazgatója volt, mely a Pantera Capital egyik befektetési alapja.

Nem véletlenül jött elő a kriptopénz befektetési téma

A panel beszélgetésben a Microsoft és a CME Csoport képviselője is részt vett. Mindkét nagy vállalat már most is nyakig beleásta magát a blokklánc fejlesztésekbe, így nem csoda, hogy a kriptopénz befektetés volt a téma.

A CME kapcsán épp a napokban jelent meg a hír, hogy bejegyeztek egy új szabadalmat. A kriptopénz derivatív  a bányászoknak nyújtana majd fedezetet a nehézségi fok növekedése ellen. Eközben pedig már tavaly óta elérhető a bitcoin árindex mely naponta friss képet ad a kriptopénz piac helyzetéről.

A Microsoft pedig teljes mellszéllességgel az Ethereum blokklánc mellett tette le a voksát, rengeteg saját fejlesztése is van, mely a technológiát használja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük