A PwC programja fintech és blokklánc cégeknek szakmai támogatást és kapcsolati hálót

A PricewaterhouseCoopers (PwC), egyik a négy nagy könyvvizsgáló és professzionális tanácsadást nyújtó cég közül elindította a Startup Collider programját. A PwC programja olyan fiatal vállalkozókat és startup cégeket támogat, akik a fintech és a blokklánc iparágban dolgoznak.

A PwC programja fintech és blokklánc cégeknek

Startuo ColliderA Startup Collider programot – magyarul talán Startup Ütközőnek lehetne fordítani – a PwC közép-kelet európai üzletága Lengyelországban mutatta be. A projekt eltér a szokásos startupokat célzó támogatásoktól. A vállalkozások kiválasztását és később üdvözlését a PwC Startup Collider adminisztrációs csapata végzi együttműködve a PwC szakértőivel, elemzőivel és vezető partnereivel. A céljuk, hogy a kiválasztott cégek technológiáit segítsék fejleszteni és eladhatóvá tenni.

A blokklánc és fintech iparág fókuszú vállalkozások a PwC tanácsadóival dolgoznak majd együtt, akik átsegítik őket a szabályozással kapcsolatos konfliktusokban és a piaci áttörésben is. Ami a legfontosabb, hogy a PwC egymáshoz is közel hozza a Startup Collider programon keresztül a startup cégeket és bemutatja őket a saját partner vállalatainak és ügyfeleiknek is. Ezáltal még nagyobb kitettséget adnak a kezdő cégeknek, hogy elősegítsék őket betörni az adott piacra.

PwC fintech programja sartupoknakA három hónapos program során a startupok és a vállalkozók a PwC phoenixi irodájában fognak együttdolgozni. A mentorok és tanácsadók a pénzügy, fintech és blokklánc iparágból segítik majd a munkájukat. A rendszeres látogatók révén a startupoknak lehetőségük nyílik a folyamatos kapcsolatépítésre.

A PwC így nyilatkozott:

“A programunk első körös résztvevői olyan startupok, akik a pénzügyi szektorban alkalmazható megoldásokra koncentrálnak. A három hónapos projekt végére a résztvevők már kellő értékazonosítással fognak rendelkezni ahhoz, hogy olyan üzleti tervet és folyamatokat tudjanak kialakítani, amely a piac és az ügyfeleknek is kedvezően, amellett, hogy a szabályozásnak is megfelel.”

Támogatják az új utakat is

A program végére a PwC azt reméli, hogy a kiválasztott startup cégek együtt tudnak majd működni az iparági vezetőkkel. Reményeik szerint a sikeres cégek be tudják őket majd vezetni a a meglévő piacra, elérhetővé téve számunkra a több milliós felhasználói bázist. Szemben számos kockázati tőke befektető céggel, a PwC megengedi, hogy az új technológiákat és termékeket a saját ügyfeleikkel és partner cégeikkel is teszteljék. A PwC azt is támogatja, ha a cégek végül egy másik irányban folytatják tovább a tevékenységüket.

Irányt módosító cégek is résztvehetnekA PwC programja rendkívül nagy értéket adhat a fiatal blokklánc és bitcoin vállalkozásoknak. Azoknak is akik más irányba vinnék tovább szolgáltatásaikat és új piacra van szükségük. Ilyen hasonló irányváltáson ment keresztül például az itBit amikor a blokklánc megoldások felé fordult. Vagy akár a Circle, amely bitcoin kereskedésből fizetési szolgáltatásokra tette át a hangsúlyt 2016 végén.

Egyelőre még nehéz megjósolni, hogy milyen hatással lesz a PwC programja a fintech és blokklánc cégek életére és piacára. De ez mindenképpen egy rugalmas lehetőség, ahol a résztvevő startupok egy barátságos és segítő környezetben tudnak együttműködni és teljes körűen be tudják mutatni a technológiájuk nyújtotta lehetőségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük