Radioaktív veszély, befagyasztott kanadai számlák, EU bitcointiltás… Ezek voltak a februári kedvencek

Szalad az idő nem igaz? Vége 2022 februárjának is, és mi most is rendkívül izgalmas témákat hoztunk el Nektek. Ha netán lemaradtatok volna a legérdekesebbekről, most elolvashatjátok őket. Íme február legnépszerűbb cikkei! Megnyitáshoz kattintsatok a képekre!

1.Radioaktív por lepheti el Európát a csernobili atomerőmű körüli harcok következtében

Ha a háború még nem jelentett elég rossz hírt, akkor ezentúl még jobban aggódhatunk, ugyanis az esély, hogy egy újabb radioaktív katasztrófa történik, egyre nagyobb. Beszámolók szerint az orosz és ukrán hadsereg ádáz harca elérte Csernobil térségét is, ahol a világ legismertebb atomerőmű-balesete történt 1986 márciusában.

2.Megrohamozták a kanadaiak a bankokat, mindenki a pénzét akarja kivenni

A kanadaiak megvédik pénzügyi szuverenitásukat. Az emberek megrohamozták a bankokat, rengetegen akarják a bankszámlákról kivenni a pénzüket, miután a kormány bejelentette, hogy akár bírósági végzés nélkül is befagyaszthatja azokat.

kanadaiak bankokat

3.20000 méter mélyre fognak fúrni a Földbe, hogy végtelen energiánk legyen

Ha megújuló energiáról van szó, az első gondolatunk általában a nap- és szélenergiára esik – ami egyáltalán nem is meglepő, tekintve, hogy mindkét technológia hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt években. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van valami, ami korlátlan energiaforrást nyújtana az emberiség számára – valami, ami konkrétan itt hever az orrunk előtt, és csak idők kérdése, hogy mindent felülmúlva belopja magát életünkbe?!

geotermikus fúrás

4.Ukrajnának még maradt egy aduásza Oroszország ellen

Bármelyik pillanatban kitörhet a háború Oroszország és Ukrajna között, Kijev azonban tartogat még egy féltve őrzött aduászt, mellyel „tömegesen finanszírozhatják” a közelgő konfliktust. Oroszországhoz képest Ukrajna ugyan jóval elmaradottabb gazdasággal és haderővel rendelkezik, a kriptovalutákkal kötött partnersége most valamelyest támpont lehet jövőjéhez.

Ukrajna bitcoin adomány

5.Az EU 2025-től betiltaná a bitcoint

Lassan elnyeri végső állapotát a sokak által várt EU-s kriptopiacot szabályozó MiCA tervezet. Arra azonban senki se számított, hogy az utolsó pillanatban a tervezetbe bekerül majd a bitcoin betiltása is.

EU betiltaná a bitcoint

6.Nesze neked demokrácia: Hadiállapotot rendelt el a kanadai miniszterelnök, befagyasztják a számlákat

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök vészhelyzeti törvényt fogadott el, amely felhatalmazza őt a Szabadságkonvojban tüntetők bankszámláinak befagyasztására és a kriptoügyletek ellenőrzésére is.

kanadában rendőrség adományokat

7.George Orwell 1984 című könyvére is lecsap a cenzúra

Az angliai Northampton Egyetem figyelmeztetést adott ki George Orwell 1984 című könyvével kapcsolatban. A klasszikus “explicit anyagot” tartalmaz.

Orwell cenzúra

8.Az izraeli nő története folytatódik: a bank nem fizeti ki a bitcoinból származó nyereségét

Az izraeli Bank Hapoalim a 69 éves nyugdíjas, Esther Freeman keresetének elutasítását kérelmezte a bíróságon, miután Freeman beperelte a bankot a közel 324 ezer dolláros összeg kifizetésének megtagadásáért.

bank izraeli nőnek

9.A Bitcoin család végleg Portugáliába, a kriptók adóparadicsomába költözik

A „Bitcoin család” végleg letelepedik Portugáliában, az európai kripto adóparadicsomban, ahol a kriptovalutákból származó jövedelem adómentes, az élet szép és mindenki ismeri a Bitcoint. Íme az ötfős holland família története, akik évekkel ezelőtt feladták akkori életüket a bitcoinért, most pedig már egy decentralizált kriptofalut terveznek építeni a ritka kincsek országában.

10.Az omikront felfedező orvost figyelmeztették, titkolja milyen enyhe tüneteket okoz a variáns

A Covid-19 omikron variánsát felfedező orvos, Angelique Coetzee a német Welt című lapnak adott interjújában azt állította, hogy az európai kormányok nyomást gyakoroltak rá, hogy ne fedje fel azt, mennyire enyhe lefolyású az új koronavírus mutáció.

omikront orvos