Robert Kennedy Jr.: A kulcsrakész totalitarizmus korában a Bitcoin a szabadság bástyája

Robert F. Kennedy Jr. elnökjelöltként lépett fel a Miami Bitcoin 2023 konferencián, ahol megosztotta tapasztalatait a Bitcoinról, figyelmeztetett arra, hogy a CBDC és más technológiák kormányzati totalitarizmushoz vezetnek világszerte, és elmondta, hogyan védené meg a bitcoinisták jogait, ha elnökké választanák.

“Elnökként gondoskodni fogok arról, hogy a bitcoin birtoklásához és használatához való jog sérthetetlen legyen” – mondta Kennedy. “A polgári szabadságjogok lelkes és élethosszig tartó védelmezője vagyok, és a Bitcoin egyszerre gyakorlása és garanciája ezeknek a szabadságjogoknak.”

Kennedy szerint a Bitcoin kritikus szabadságőrző technológia először azután inspirálta, hogy a tavalyi kanadai kamionos tiltakozás során értesült arról, hogyan használták a tiltakozók betétjeit befagyasztó kormány korlátozásainak kijátszására.

“Egyik békés tüntető sem sértett meg semmilyen törvényt… De hirtelen azt tapasztalták, hogy nem férnek hozzá a pénzükhöz, a bankszámlájukhoz, hogy kifizessék a jelzáloghiteleket vagy ételt vegyenek a családjaiknak” – emlékezett vissza. “Amikor szemtanúja voltam a kormányzati elnyomás e … pusztító alkalmazásának, akkor döbbentem rá először, hogy a szabad pénz ugyanolyan fontos, mint a szabad véleménynyilvánítás”.

Kennedy 2023 májusa óta nyilvánosan hangoztatja Bitcoin iránti támogatását, elismerte, hogy más, mint a többi kriptovaluta, és jelezte, hogy a jogalkotóknak inkább támogatniuk kellene a fejlődését, mintsem akadályozniuk, ahogy például a Biden-kormányzat tervezi a bányászokra kivetett 30%-os extra energiaadóval. A színpadon megerősítette az ilyen szabályozásokkal szembeni ellenszenvét, és felvázolta, hogy kormánya milyen lépéseket tenne a Bitcoin-innováció előmozdítása érdekében az Egyesült Államokban.

“Először is, meg fogom védeni a bitcoin és más digitális eszközökre vonatkozó önrendelkezési jogot” – mondta. “Másodszor, fenntartom, hogy mindenkinek joga van otthonában csomópontot futtatni… Harmadszor, megvédem az energia felhasználás semleges, iparág-semleges szabályozását… Negyedszer, gondoskodom arról, hogy az Egyesült Államok maradjon a Bitcoin és más kriptovaluták globális központja… Visszafordítom a kormány növekvő ellenségességét az iparággal szemben.”

Végül pedig kijelentette, hogy alaposan megvizsgálja, “hogy az olyan személyeket, mint Ross Ulbricht, a darknet, bitcoin-alapú piactér, a Silk Road alapítója, aki 2013-ban kétszeres életfogytiglani börtönbüntetést kapott, “tényleges bűncselekmények miatt vonták-e felelősségre, vagy a kriptók visszaszorításának eszközeként.”

“Megfontolom az elnöki kegyelem alkalmazásának lehetőségét, és nagyon gyorsan fogok cselekedni ennek érdekében” – tette hozzá Kennedy Jr.

Kennedy nem sokkal azelőtt indította el demokrata előválasztási kampányát, hogy a Twitteren jelezte volna a Bitcoin szektor támogatását, és bejelentette a Bitcoin Miami 2023-on való részvételét. Egyébként álláspontja olyan kérdésekben is eltér a demokraták többségétől, mint az oltási kötelezettség és az éghajlatváltozás, ellentmondott a legtöbb mainstream woke és ESG vírussal fertőzött demokratának, és inkább párton kívüliként pozicionálja magát. Az írás pillanatában a második helyen áll a demokrata politikusok között, bár jelentős lemaradással Joe Biden mögött a közvélemény-kutatásokban.

Az elnökaspiráns jelölési kampányára a támogatásokat bitcoinban is  elfogad, ami megint csak újdonság, ő az első jelentős kandidátus, aki meglépi az Államokban.