Solana szintű hálózati teljesítmény jöhet a Cardanora is

Az ígéretek szerint a Cardano az év végére már akkora tranzakciós mennyiséget is elbírhat, mint a Solana.

Egy közelmúltbeli interjújában a Cardano társalapítója, Charles Hoskinson a Solanához hasonló teljesítményt ígért 2022 végére a Cardano hálózatán.

„Idén jönnek ezek a frissítések, amelyek jelentősen javítják a rendszer méretezhetőségét, így ugyanolyan teljesítményt nyújthat majd a hálózat, mint a Solana – mondta, utalva a Cardano projekt Basho-skálázási szakaszára, amelyet először a 2022 elején bemutatott Cardano ütemtervben vázoltak fel.

A Cardano egyik prioritása 2022-ben a fenntarthatóság. Hoskinson azt szeretné, hogy a hálózat hatékonyabbá, skálázhatóbbá váljon.

Ehhez pedig olyan dolgokra van szüksége, mint a Mithril – mondta Hoskinson. A Mithril egy új blokklánc, amely együttműködik a fő Cardano láncával. Egy erős, de ugyanakkor mégis könnyed protokoll, amely staking alapú aláírási sémát biztosít, implementálja a láncszinkronizálást, és a blokklánc alakalmazások számára is megfelelő biztonságot ad.

Hoskinson büszke a Cardano önrendelkezésére, ami egy átfogó irányítási réteget és a hozzá kapcsolódó finanszírozási modellt jelenti. A Cardano ugyanis kormányokhoz hasonlóan tud pénzt nyomtatni azért, hogy finanszírozza a saját fejlesztését.

Cardano Goguen hard fork

A Cardano fejlődésének története

A Cardano projekt első fázisa, a „Byron” lehetővé tette a felhasználók számára, hogy megvásárolják és eladják az ADA tokent egy olyan hálózaton, amelyen a proof of stake protokoll fut.

A második, „Shelley”-nek nevezett szakasz a hálózat növeléséről és fejlesztéséről, valamint a decentralizáció javításáról szólt. Az egyesített hálózatról a közösség által működtetett hálózatra váltott a Cardano.

A harmadik szakasz, a „Goguen” az intelligens szerződések integrálását hozta el, ami a Shelley-fázisban végrehajtott decentralizációval párosulva lehetővé tette a decentralizált alkalmazások fejlesztését. A Plutus, a Haskell funkcionális programozási nyelven kódolt intelligens szerződés-fejlesztő platform megjelenése a Goguen-fázis kulcsfontosságú mérföldköve volt.

Júniusban jön a következő hard fork

Hoskinson izgatott volt a júniusi és októberi hard forkok miatt, ahol számos új funkció kerül majd bevezetésre, beleértve a Plutus (okos szerződéses platform) fejlesztéseit, az oldalláncokat.

A Vasil Hard Fork névre keresztelt júniusi hard fork néhány dApp-fejlesztő számára biztosít majd lehetőséget, hogy beépítsék alkalmazásaikba. Hoskinson úgy véli, hogy a Cardano alkalmazásoknál zárolt összérték a júniusi hard forkot követően növekedni fog.

Forrás: Be In Crypto