Tajvan lehet a következő nagy piaca a kriptopénzeknek

Tajvan, Ázsia hetedik legnagyobb gazdasága követve európai szigetországok (Málta) példáját egyre közelebb kerül a kriptopénz és a blokklánc technológia kedvező szabályozásához. Az országban már a döntéshozók is felismerték a DLT technológiák gazdasági potenciálját.

Máltáról tudjuk, hogy kriptopénz barát szabályozás egyik hirdetője amelyre a kriptopénz vállalkozások is ugranak. Pár hónap alatt két nagy tőzsdét is partjaira csábított, a Binance-t és a Bittrex-et is.

Ázsia fejlettebb országai se kívánnak lemaradni az előremutató szabályozás terén, gondoljunk csak Japánra és Dél-Koreára.

Tajvan lehet az új vezető piac

Ugyan a tajvani kormány még nem vázolt fel hivatalos jogi keretet a kriptovaluták és blokklánc technológia szabályozására, de Jason Hsu kongresszusi képviselő és a helyi kriptovállalkozások már létrehoztak egy lobbicsoportot a Taiwan Crypto Blockchain Self-Regulatory Organization-t (TCBSRO). A szövetség egyben felügyeli a szektor helyi szabványainak és eljárásainak kialakítását is.

A koreai Buszán városhoz és Dzsedzsu-szigetéhez hasonlóan a tajvani kormány egyaránt egy korai önszabályozó megoldásra sarkallja a piaci szereplőket ugyanis így szeretné felgyorsítani a hivatalos piaci szabályozás folyamatát.

Tajvan évekig az a bírálat kapta a nemzetközi fintech szektor szereplőitől, hogy átaludta a 2010 óta kifejlődött forradalmian új pénzügy-technológiai ipar előretörését és nincs kellően felkészülve ezek integrálására.

Az első jel az ébredésre egy törvény elfogadása volt, ami lehetővé teszi a blokklánc és kriptostartupoknak hogy évekig szabályozási kockázatok nélkül működhessenek. A törvény elfogadása egyrészt új piacot nyit fel a kriptopénz vállalkozásoknak másrészt kikövezheti az utat egy kriptobarát szabályozási keretrendszer elfogadásához.

Jason Hsu, a tajvani kongresszus kriptobarát képviselője nemrégiben kerekasztal tárgyalásokat folytatott a globális kriptogazdaság legnagyobb képviselőivel, mint például a Binance-l is annak érdekében, hogy megalapozza a lokális kriptogazdaság zavartalan fejlődését.

Ha Japánban, Dél-Koreában bevált…

Japán és Dél-Korea, Ázsia 2. és 3. legnagyobb gazdasága exponenciális növekedést tapasztalhattak meg helyi kriptopénz és blokklánc szektorukban köszönhetően a kriptobarát szabályozásoknak.

Szakértők szerint a Japánban, Dél-Koreában beindult szabályozási folyamatok dominóként hathatnak a környező ázsiai országokra is biztos hátteret nyújtva az iparágnak a zavartalan fejlődéshez. Tajvan pedig egyike lehet a dominóknak, melyek lassan, de biztosan a kriptovaluták irányába dőlnek.

Ha hasznosnak találod a munkánk, kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük