Újabb komoly partnerséget jelentett be a Ripple

A Ripple technológiája fogja adni egy új XRP-alapú átutalási szolgáltatás alapját az International Money Expressnél (Intermex).

A hírt még kedden jelentette be a Ripple. A közlemény szerint az Intermex a RippleNetet fogja használni az intézményi fizetési szolgáltatók “gyorsabb, átláthatóbb, határokon átnyúló” átutalási szolgáltatásainak biztosítására az Egyesült Államok és Mexikó között.

Az új partnerség révén várhatóan csökkenni fog az elszámolási idő és a költségek a nemzetközi utalások terén. A Ripple ezenkívül hozzáférést biztosít az Intermex számára a Ripple On-Demand Liquidity (ODL) szolgáltatásához, amely az XRP-t valós idejű hídként használja a küldő és a fogadó valuták között, így gyorsítva az elszámolási időt és csökkentve a költségeket.

Az nem derült ki, hogy mikortól válik aktívvá az Intermexnél a RippleNet. Bob Lisey vezérigazgató közleménye szerint a cég készen áll a bevezetésére és azt várja, hogy segítségével magasabb hatékonysággal tudnak majd utalásokat feldolgozni.

Az USA – Mexikó utalási korridor Észak-Amerika legnagyobbja. Mexikóba 2019-ben több mint 36 milliárd dollárt utaltak, elsősorban az Egyesült Államokból. Az Intermex évente több mint 30 millió tranzakciót dolgoz fel USA és Mexikó között, több mint 100 000 helyszínéről.

A MoneyGram után tehát egy újabb utalási szolgáltatót zsebelt be a Ripple, ami meg is látszik a XRP token teljesítményén, ami 24 óra alatt 11%-ot erősödött. A MoneyGram 2018 elején kezdett el kísérletezni az XRP-val, majd múlt év novemberben jelentette be, hogy a Ripple ODL szolgáltatását kiterjeszti több átutalási folyosójára is. A MoneyGram vezérigazgatója, Alex Holmes a Ripple 2019. évi Swell-konferenciáján bejelentette, hogy az USA – Mexikó folyosó utalásainak több mint 10% -át az ODL segítségével dolgozták fel.

A Ripple kisebbségi részesedéssel rendelkezik a MoneyGramban.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük