Újabb kriptós funkciókkal jön ki a Samsung a Galaxy okostelefonokra

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nagy bejelentést tett a Samsung anyavállalata. A Samsung Electronincs elérhetővé teszik a Galaxy okostelefonok használóinak a közvetlen kriptovaluta kereskedelmet a telefonokon.
A sajtóközlemény szerint a dél-koreai elektronikai óriás lehetővé teszi a kriptokereskedőknek és blokklánc felhasználóknak, hogy a hidegtárcákból közvetlenül a Samsung blokkláncra tegyék át a kriptókat.

A Samsung Blokchain Keystore mellett a Galaxy okostelefon tulajok ezután közvetlenül tudnak kapcsolódni a hardvertárcákhoz is, például a Ledger Nano S és Ledger Nano X tárcákhoz. A platform másik új funkciója egy hírcsatorna lesz, amely valós időben közvetíti majd a Coindesk portálon megjelent híreket.

A Samsung Blockchain Wallet tárca 2019-ben jelent meg, és azóta sok új kriptóval bővítették, ma már elérhető többek között a Bitcoin, Ethereum, ECR tokenek, Tron és TRC tokenek is. Emellett a felhasználók nagyon sokféle decentralizált alkalmazást is használhatnak.

A Samsung egy házon belüli fejlesztői csomagot is kiadott már. Így külső fejlesztőknek is megvan arra a lehetősége, hogy saját alkalmazásokat fejlesszenek. Ezeket a Samsung teljes körűen tudja integrálni a Samsung blokklánc platformra. A leírás szerint a fejlesztők saját dapp-okat tudnak írni, amely létre tudja hozni, tárolni és menedzselni tudja a blokklánc számlákat. Az API-kon keresztül fel tudja dolgozni a tranzakciókat is. A fejlesztői csomagnak része olyan előre legyártott API-k is, amelyeken keresztül a dapp-ok biztonságos módon tudják áthelyezni a virtuális eszközöket harmadik feles hardvertárcákba.

Jelenleg több mint 40 dapp létezik, amelyek teljes körűen integrálva vannak a Samsung blokklánc platformmal. Olyan szolgáltatásokhoz kapcsolódnak, mint a pénzügy, közösségi média, videojátékok.

Samsung galaxy

Miért kedvező a dél-kóreai szigorú kriptoszabályozás a Samsungnak?

Annak ellenére, hogy a dél-koreai jogszabályalkotók elég borúsan látják a kriptovaluta helyzetét, a Samsung mégis erősíti pozícióit a blokklánc és a kriptók vonalán.
Idén márciusban a dél-kóreai pénzügyi szabályozói testület lecsapott a kriptotőzsdékre azzal, hogy rengeteg szigorú rendeletet hozott arra, hogyan is kellene azokat üzemeltetni. Ennek hatására sok kriptotőzsde – például az Okex és Daybit – le is húzták a rolót, és megszüntették működésüket Dél-Koreában.

Viszont a Samsung gazdasági és politikai ereje teljesen más pályát jelent. Máshogy viszonyulnak hozzá a jogszabályalkotók, és ez sok lehetőséget kínál a vállalatóriásnak. Mialatt a versenytársak sorra vonulnak ki az országból a szabályozói nyomásgyakorlás és növekvő költségek miatt, a Samsung felépítheti magát mint piacvezető vállalat a dél-kóreai kriptópiacon.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.