Újabb rekordot hagyott maga mögött a bitcoin

Mindössze két napja számoltunk be róla hogy átlépte az árfolyam a 8100 dolláros ellenállást és ma már 9000 dollár felett jár a bitcoin. Újabb rekordot akkor döntene, ha meglenne a 10k USD is.

2019-es csúcson a bitcoin árfolyam

Ha 2018 decemberében megkérdezték volna a kripto közösséget, amikor a bitcoin árfolyama 3500 dollár környékén járt, hogy milyen árfolyamra számítanak 2019-ben, valószínűleg nagyon kevesen voksoltak volna egy bikapiacra.

Idén év elejéhez képest viszont már +200%-on ár a bitcoin árfolyama, csak ezen a héten 24%-os emelkedéssel.

Mi állhat az emelkedés mögött?

A pozitív piaci hangulat mögött állhat a közeljövőben várható Facebook coin és a Binance amerikai expanziója is, mely az altcoinoktól a bitcoin felé hajtja a forrásokat.

Ez utóbbi már az adatokból is látszik, a piaci kapitalizáció tegnapról mára 13 milliárd dollárral nőtt, ebből csak a bitcoin dominanciája 57,3% a tegnapi 56,3%-hoz képest. De csak a bitcoin árfolyam növekedése 10 milliárd dollárral járult hozzá a piaci kapitalizáció növekedéséhez.

Merre tovább innen?

A CryptoFalka csapata tegnap már jól összefoglalta a lehetőségeket. Mivel átléptük a 9000 dolláros ellenállás szintjét, most a 2018-as medve piac támaszain kell átverekednie magát az árfolyamnak. A következő nagyobb falat a 9400 lesz, amivel már flörtöl az árfolyam, majd a 9600 dollár, végül pedig a mágikus 10 ezer dollár.

Persze van aki ennél is sokkal optimistábban látja a jövőt. A Bloomberg elemzője már a 400 ezer dolláros árfolyamot vizionált. Fura ilyet olvasni egy olyan oldalon, ami nem kevésszer már eltemette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.