Egy újabb vezető kriptotőzsde integrálja a Lightning Network megoldást

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong egy április 8-i tweetben megosztotta, hogy a kriptotőzsde integrálni fogja a Bitcoin Lightning hálózatot a platformjába.

Armstrong ezt a posztot a Bitcoin bika Wicked tweetjére válaszul írta, aki előtte őt kérdezte, hogy miért nem nyilatkozott még korábban a Lightning hálózatról.

Armstrong twitter
Armstrong szerint a tweetjei néhány hónap után automatikusan törlődnek, ezért nincs előzménye a skálázási megoldással kapcsolatos megjegyzéseinek. Hozzátette, hogy szerinte “a Lightning nagyszerű és olyasmi, amit integrálni fogunk”.

Armstrong nem osztott meg további információt arról, hogy ez az integráció mikor fog megvalósulni.

A Lightning Network egy Layer2-es hálózat, amely a Bitcoinra épül, és segít megoldani annak skálázhatósági problémáit. A hálózat gyorsabb tranzakciós sebességet és olcsóbb díjakat kínál. Ez egyben a legnépszerűbb BTC L2 megoldás jelenleg.

A kriptoközösség pozitívan reagált Armstrong posztjára

Több jelentős szereplő a kriptoszektorban, mint például a MicroStrategy alapítója, Michael Saylor is pozitívan reagált Amrstrong nyilatkozatára. Egy Bitcoin befektető, Derek Ross így nyilatkozott:

“A Lightning-támogatás hozzáadása a befizetésekhez és a kifizetésekhez fenomenális lenne”.

Mások azonban szkeptikusak voltak, megjegyezve, hogy a Coinbase számára sokáig is eltarthat, amíg ezt megvalósítják.

Ha a Coinbase integrálja a Lightningot, akkor csatlakozik az olyan riválisokhoz, mint a Kraken, a Bitfinex, a BitStamp és az OKEx, amelyek már támogatják az L2-es megoldást.

A Bitcoin Lightning növekvő elfogadása

Eközben a Bitcoin Lightning Network elfogadottsága folyamatosan nőtt az elmúlt évben. A Lightning-ben zárolt Bitcoinok száma februárban rekordot ért el, 5.490 BTC-t, de a defillama szerint jelenleg az érték 5420 BTC-re csökkent. Ez még így is jelentős növekedésnek számít, tekintve, hogy tavaly év elején még 3350 BTC volt lekötve.

Lightning Network

Nem csak a hálózat teljes lekötött értéke (TVL) nőtt, hanem a tranzakciós volumen is. A BitPay arról számolt be, hogy a tranzakciós volumen 2022-ben 18%-kal nőtt 2021-hez képest. A növekedés 2022 negyedik negyedévében 32%-kal volt magasabb, mint 2021-ben.

Tekintettel arra, hogy a hálózatnak nincs natív tokenje, mint a legtöbb protokollnak, a szakértők szerint az eddigi növekedés egyértelműen organikusnak tekinthető.

A Strike fizetési platform 2020-ban elindított egy mobilfizetési alkalmazást a Lightning Network hálózaton. Azóta integrálódott a Shopify-jal, és kiterjesztette a megoldást Afrikában, El Salvadorban és a Fülöp-szigeteken is.