A Kraken kriptotőzsde lett a Williams új szponzora

A Kraken kriptovaluta tőzsde szponzori szerződést kötött a Williams F1-es csapattal.

A Williams F1-es csapatától a 2022-es szezon végén távozott Nicholas Latifi autóversenyző, aki nem mellesleg tehetős támogatókkal rendelkezik. A változások azonban a csapat kereskedelmi igazgatója, James Bower szerint nem rengette meg a Williams szponzori körét, és már az elmúlt évben kijelentette, hogy új partnereket fognak szerezni. Nos, úgy tűnik, az „újjáépítésbe” újonnan a Kraken kriptovaluta tőzsde is beszállt, így logója hamarosan a csapat versenyautóin fog díszelegni.

Mindez azért meglepő, mivel manapság a kriptovaluta tőzsdék az FTX csődje és az iparághoz kötődő bankok összeomlása után szigorúbb szabályozási intézkedésekkel néznek szembe. A múlt hónapban a Kraken például kénytelen volt letiltani ügyfeleit a staking-szolgáltatásról, és busás, 30 millió dolláros büntetést kellett fizetnie, hogy rendezze a vállalat ellen megfogalmazott vádakat. Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) egyébként be nem jegyzett értékpapírok értékesítése miatt perelte be a kriptotőzsdét. A döntés meghozatala után a felhasználók addig letétbe helyezett eszközei (az ETH kivételével) automatikusan visszakerültek a tárcákba.

Kapcsolódó: A SEC rászállt a Krakenre, vajon ki lesz a következő áldozata?

Nemrégiben egyébként a Coinbase és a Binance kriptotőzsde is az amerikai szabályozó hatóság célkeresztjébe került. Jesse Powell, a Kraken egykori vezérigazgatója azonban már a Kraken elleni vádak nyilvánosságra kerülésekor megjegyezte, hogy szembeszállni a SEC-kel „egy brutális, hosszadalmas és drága harc lenne”, így csak reméli, hogy valaki bevállalja a kockázatot.

Annak ellenére, hogy 2022 végére „lelassult az élet” a kriptopiacon, néhány tőzsde új partnerséget kötött. A Coinbase például januárban bejelentette, hogy a Borussia Dortmund német futballklub prémium partnere lett.

További érdekes cikkeink: