9 híresség, aki nyíltan vállalja, hogy kriptóban utazik

A Grammy-díjas rapper, Eminem nemrégiben készített egy reklámot a Crypto.com számára, amelyben a blokkláncot népszerűsíti a sportrajongóknak. Ezen felbuzdulva összegyűjtöttük néhány híresség ikonikus kriptós megnyilvánulását, amelyek segítettek eljuttatni a digitális valutákat a nagyobb tömegekhez.

Nézzünk meg 9 vállaltan kriptós hírességen keresztül, hogy milyen messzire jutott el a kriptó általános elfogadottsága azóta, hogy 2009. január 3-án kibányászták az első bitcoint:

1. Elon Musk, a hírhedt Dogefather

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatóját nem hozzák lázba a pénzügyek. 2020 májusában Joe Rogannek azt mondta, hogy a pénzügy csak az pénz nyomon követéséről szól, és számára sokkal érdekesebb az erőforrásaink felhasználása a civilizáció előmozdítására.

Musk ugyanakkor elismerte a blokklánc szerepét a pénzügy terén elért fontos innovációkban. Valójában már 2019 óta dicsőíti a Dogecoint, akkor posztolt róla először a közösségi médiában: „A Dogecoin lehet a kedvenc kriptovalutám. Elég menő.”

A magát Dogfathernek becéző Musk a következőket mondta a kriptovalutákat támogató magatartásával kapcsolatban:

„Talán pumpálok, de nem dumpolok.”

2. Lindsay Lohannek a dollárinfláció a szívügye

Lindsay Lohan bitcoin to the moon
Lindsay Lohan a bitcoinra esküszik

2021 februárjában, kevesebb mint egy évvel a Bitcoin harmadik felezése után az Apád-anyád idejöjjön! és a Bajos csajok sztárja, Lindsay Lohan kiírta a Twitterre, hogy „Bitcoin a Holdra 🚀”.

Lohan a bitcoin támogatásával hű maradt önmagához, hiszen már 2011-ben arról tweetelt, hogy aggódik az infláció elszabadulása miatt:

„Láttátok mostanában az élelmiszer- és benzinárakat? Az amerikai dollár hamarosan értéktelen lesz, ha a Fed továbbra is nyomtatja a pénzt!”

3. Maisie Williams a bitcoinra szavaz

2020 novemberében, mindössze hat hónappal a fent említett bitcoin-felezés után, az HBO-s Trónok harca sztárja, Maisie Williams szavazást indított a befektetéseiről: „Befektessek hosszú távra a bitcoinba?”

Akkor közel egymillió Twitter-felhasználó vett részt a szavazásban: 53%-uk nemmel voksolt, míg 47%-uk igent mondott a színésznő kérdésére.

4. Snoop Dogg Dogecoinos mémeket posztol

Nagyjából abban az időszakban, amikor Lindsay Lohan a Bitcoint népszerűsítette, Snoop Dogg a DOGE tokenjeit tolta a Twitteren.

A Gin and Juice énekesének kétségtelenül a pénz járt a fejében, amikor posztolta egy albumborítójának photoshoppolt változatát, amelyen Shiba Inuként ábrázolta magát a „Snoop Doge” felirat kíséretében.

Snoop Dogg és Elon Musk tweetjeit követően a DOGE tokenek ára új rekordmagasságba, 0,0844 dollárra ugrott. A KISS frontembere, Gene Simmons is csatlakozott a hype-hoz egy tweettel, amelyben HODLra biztatta a Dogecoin-tulajdonosokat.

5. Ashton Kutcher a korai bitcoin-befektetők táborát erősíti

Kutcher elhivatottságára 2021-ben derült fény, amikor is az „Azok a 70-es évek show” színésznője, Mila Kunis a bitcoinról beszélt Stephen Colbert műsorában. Kunis elmondta Colbertnek, hogy férje, Kutcher – aki mellesleg Steve Jobsot játszotta a Jobs című indie életrajzi filmben – már 2013-ban befektetett a bitcoinba.

Kutcher akkor leültette Kunist, és elmagyarázta neki, hogy mi az a kriptovaluta, és megkérdezte tőle, hogy szerinte megérné-e bitcoinba tenni a megtakarításaikat. Kunis ezt persze borzalmas ötletnek tartotta, Kutcher viszont hajthatatlan volt, és rögtön be is fektetett.

6. LeBron James a Crypto.com 2022-es reklámarca

LeBron James, a Los Angeles Lakers erőcsatára és a LeBron James Family Foundation 2022-ben többéves szerződést írt alá a Crypto.commal. Az NBA történetének legtöbb pontot szerzett játékosa első reklámjában tanácsot ad fiatalabb kori önmagának:

„Nem mondhatok el mindent, de ha történelmet akarsz írni, magadnak kell hoznod a döntéseket.”

7. Mark Cuban a Polygon és az Injective támogatója

Az ABC Network Shark Tank című műsorának zsűritagja és a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban idén januárban a Polygon (MATIC) és az Injective (INJ) projekteket emelte ki 8,8 millió követője számára az X-en, mondván, hogy mindkettőbe befektetett.

Cubant a rajongói egy AMA stílusú interjúban kérdezték ki a kriptovalutákról az X-en. A fenti válasza azt mutatja, hogy optimista az Ethereumot illetően, mivel a Polygon egy 2. rétegű Ethereum megoldás, míg az Injective egy L1 kriptó, amely ERC20 híddal rendelkezik az Ethereum felé a több láncon átívelő interoperabilitás érdekében.

8. Kevin O’Leary, az egykori kriptoszkeptikusból lett bitcoin-bika

A kanadai üzletember egykor erősen kriptoszkeptikus volt: a bitcoint „szemétnek” és „haszontalan valutának” nevezte. Charlie Mungerhez hasonlóan O’Leary is úgy vélte, hogy nincs mögötte semmi, csak nyers spekuláció.

Mára azonban nem pusztán Bitcoin-rajongóvá vált, hanem egyenesen „Bitcoin-puristának” is nevezi magát, és hosszú távú tartásra vásárolja a digitális aranyat.

O’Leary még a Bitcoin ETF-eket sem támogatja, mert szerinte a legjobb, ha önkezelésben tároljuk a BTC-t, hogy mi magunk legyünk a privát kulcsok birtokosai. Emellett azt állítja, hogy így meg lehet spórolni az ETF-kibocsátók díjait, ami egyértelműen jobban megéri a befektetőknek.

9. Joe Rogan – A hiperbitcoinizáció elmélete

A humorista és podcast király Joe Rogan saját műsorának egyik tavaly októberi epizódjában a következőket mondta az OpenAI vezérigazgatójának, Sam Altmannak:

„Az igazán lenyűgöző kriptó a Bitcoin. Szerintem ennek van a legvalószínűbb esélye arra, hogy univerzálisan életképes valuta legyen. Korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre [és] az emberek saját [számítógépükkel] bányásszák. Számomra ez nagyon lenyűgöző. Szeretem azt a tényt, hogy megvalósult.”

Rogan az évek során négy különböző epizódra is meghívta Andreas Antonopoulos Bitcoin evangélistát, hogy elmagyarázza a blokklánc-technológiát és a kriptovaluták jelentőségét a modern gazdaságban.

Az elfogadottság terjedésével valószínűleg egyre több kriptós hírességről hallhatunk majd a közeljövőben.