A KISS frontembere továbbra sem aggódik a kriptók bezuhanása miatt

Gene Simmons, a legendás KISS amerikai rockzenekar énekese elmondása szerint a jelen piaci helyzet ellenére továbbra is tartja a HODL üzemmódot, és az idők során felhalmozott kriptovaluta állománya még mindig ott lapul a tárcájában.

Simmons 2021-ben rántotta le a leplet a digitális eszközök iránti vonzalmáról, amikoris elárulta, hogy előszeretettel fektet bitcoinba. Később az is kiderült, hogy a „The Demonként” ismert énekes figyelmét a Dogecoin is felkeltette, aminek következtében a mémcoin az Ethereum, Cardano, Binance Coin, Chainlink és a Litecoin mellett szintén bekerült kincses gyűjteményébe.

Strapabírónak kell lennünk – ez a titok

A kriptopiac összeértéke idén több mint 1 billió dollárral visszaesett a pánikeladások miatt; az altcoinok többsége 60-90%-os veszteséget írhat fel magának, és meg kell hagyni, a bitcoin sincs a legjobb passzban. 2018 óta nem volt akkora BTC kiáramlás a tőzsdéken, mint most, és csak a tegnapi délelőtt folyamán a bitcoin 10, az ethereum pedig 15%-ot zuhant. Az emelkedő kamatlábak hatását ugyanis a szektor is megérzi, és bizony néhány hosszú távra tervező hodler is tanácstalanul áll a helyzethez. Arról nem is beszélve, hogy a Celsius Network kriptohitelezési platform jelenleg szünetelteti a kifizetéseket, az átutalásokat és a swap szolgáltatását.

A jó hír viszont, hogy vannak, akik továbbra is kitartanak, nem veszítették el hitüket a kriptovaluták és a mögöttük álló technológia iránt. A Grayscale vagyonkezelő vállalat alapítója, Barry Silbert például a következőképp nyilatkozott a fennálló piaci helyzetről:

„Már számos visszaesési cikluson túl vagyunk, és bár ezek sosem könnyűek, most ez lehet a lehetőségek időszaka. Bátorít a közös kitartás, amit ezen a héten tapasztaltunk, és hiszem, hogy az iparág erősebben fog felemelkedni, mint valaha.”

A pánik ellenére az igazi bitcoinisták tehát továbbra is bírják a strapát – de mégis, hogyan lehet túlélni a kriptopiaci kiárusítást, és hogyan maradjunk továbbra is optimisták?