A texasi szenátor mostantól bitcoin adományokat is elfogad

Ted Cruz texasi szenátor mostantól hivatalosan is elfogadja a bitcoint adományként. Az on-chain és a Lightning Network tranzakciók lebonyolítását az OpenNode bitcoin fizetésfeldolgozó rendszer segíti.

Cruz az elmúlt években a Bitcoin egyik leghangosabb támogatója volt, szerinte ugyanis a BTC BTC Price BTC Price „óriási előnyöket biztosít Texas államának”. A szenátor segíteni kíván a bitcoin elfogadás növelésében és abban, hogy a hivatalban lévő kollégái jobban megismerjék az iparágat.

„Nem vagyok biztos benne, hogy van legalább 5 olyan szenátor, aki meg tudja mondani, hogy mi a fene az a Bitcoin” – mondta.

Kapcsolódó: Jön a digitális arany- és ezüstpénzek korszaka Texasban

Tavaly áprilisban Cruz elárulta, hogy több mint 2 bitcoinnal rendelkezik, és minden hétfőn újabb adag BTC-t vásárol. A legutóbbi bejelentésével pedig beállt azon amerikai politikusok csoportjába, akik idén elfogadták a bitcoint kampányadományként. Az év elején például Robert F. Kennedy Jr. és Vivek Ramaswamy elnökjelöltek is hasonlóan döntöttek. Sőt, a legendás egykori amerikai elnök, JFK unokaöccse nemrégiben azt is felfedte, hogy 100 és 250 ezer dollár közötti értékben birtokol BTC-t. Bátran kijelenthetjük tehát, hogy ha Kennedy lesz az elnök, pro-bitcoin szabályozás jöhet az USA-ban.

További érdekes cikkeink: