A Cornell professzora szerint a bitcoin ára sosem érheti el a nullát

A bitcoin árfolyam előrejelzése mindig nagy lázban tartja a kereskedőket. A Cornell professzora szerint a bitcoin árfolyam nem eshet vissza nulla dollárra.

A közösség tarthatja meg a kriptopénzek értékét Cornell professzora szerint

A közösség tarthatja meg a kriptopénzek értékétVannak, akik nem hisznek a technológiában, és a kriptopénz piaci lufi kidurranását várják. Az utóbbi időszak árfolyam gyengülése ellenére azonban a Cornell professzora úgy véli, nem fog a végletekig csökkenni a bitcoin árfolyama.

Már Robert Shiller is megmondta, hogy a bitcoin értéke, nem fog teljesen a nullára visszaesni, ha a lufi ki is durran a piacon. Ő ismét a tulipán mánia hasonlattal érvelt, mikor elmondta, hogy még ma is vannak igen drága tulipánok a piacon.

Emin Gün Sirer, a Cornell professzora, hasonlóképpen gondolkodik. Szerinte sem fogja a bitcoin árfolyama a nulla dollárt elérni. Ennek oka pedig az, hogy a mögöttes technológia már most számos megoldást kínál a világ valós problémáira.

„Már láttuk, hogy a technológia igen robosztus. A blokkláncok nem tűnnek csak úgy el, hanem továbbra is fennmaradnak. Sokunk évek óta terjeszti a technológia és a Bitcoin jó hírét. Ennek pedig az az eredménye, hogy mára egy jelentős márka alakult ki körülötte. Mindig lesz egy közösség, mely biztosítja, hogy a blokklánc tovább épüljön.”

Sokan, sokféle módon léptek már fel a bitcoin ellen – eddig sikertelenül

Senki nem tudott mattot adni a kriptopénzeknekBár a bitcoin jelenlegi árfolyama valóban már messze van a tavaly évi 20 ezer dollár körüli maximumától, továbbra is tartja magát a piacon. Annak ellenére a kriptopénzek köztünk vannak a mindennapokban, hogy sokan, sokféle módon szerették volna már az útjukat állni.

Ott van például Kína, mely bár teljes tiltást vezetett be a kriptopénz kereskedő platformokra, az ország maga is használja és kísérletezik a technológiával állami szinten. Vagy beszélhetünk a Facebook esetéről, mely januárban tiltotta be a kriptopénzes hirdetéseket, azonban június végére ismét visszaengedte őket a közösségi médiába.

Kellő támogatottság esetén valószínűleg tehát nem fog teljesen elértéktelenedni a teljes kriptopénz szektor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük