EU-s COVID útlevél, számlát megszüntető bankok, Cristiano Ronaldo NFT-je – Ezek voltak a márciusi kedvenceitek

Újabb izgalmas hónapot tudhatunk magunk mögött. Számos érdekes témát feszegettünk márciusban is. Ha esetleg lemaradtál volna valamiről, olvasd el az elmúlt hónap legolvasottabb cikkeit! Megnyitáshoz kattints a képre!

1.Jön az EU-s COVID-útlevél, a kínai és orosz vakcinával oltottak felköthetik a gatyájukat

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen nemrégiben bemutatta, miként képzelik el az úgynevezett COVID-útlevelet a jövőben. Megvan tehát az esély egy szebb jövőre, és az is lehet, hogy nyáron már habzsolhatjuk az életet.

Covid-útlevél

2.Olaszországban is felfüggesztették az AstraZeneca oltás használatát – Hárman meghaltak

Elhunyt három olasz katona az AstraZeneca oltás beadása után. A halálukkal kapcsolatban nyomozás indult, az Aifa (Olasz Gyógyszerügynökség) felfüggesztette a vakcina egy bizonyos szállítmányának a további használatát.

AstraZeneca név

 

3.Ha számít adataid védelme, letörlöd a Gmail appot

Ha Te is azon emberek közé tartozol, akiknek számít adataik védelme, itt az ideje megfontolni azt, hogy törlöd a mobilodról a Gmail alkalmazást – mutatjuk, miért.

Gm

4.Túl sok pénz van a számlán? A bank egyszerűen meg is szüntetheti azt

Amióta az Európai Központi Bank belengette a negatív kamatlábat, egyre több bank hárítja át a költségeit az ügyfelekre. Ha valakinek túl sok pénz van érintetlenül a számláján, a bank meg is szüntetheti azt.

bank negatív kamatláb

5.Megérkezett a jövő kerékpárja – ilyet nem látni a biciklitárolóban

Az Egyesült Államokban tervezett és Malajziában gyártott Reevo kerékpárját nevezhetjük a jövő elektromos biciklijének is, hiszen nincs küllője, sem kerékagya.

Jövő kerékpárja

6.A Shark Tank milliárdosa szerint a Bitcoin befektetés nagyot fog ütni

Kevin O’Leary kanadai üzletember (más néven „Mr. Wonderful” az amerikai ABC televízió „Shark Tank“ című reality tévésorozata alapján) azt mondta, hogy a javuló szabályozási légkör megváltoztatta a kriptovalutákról alkotott véleményét.

Shark Tank

7.Francia atomrobbantásról hátramaradt radioaktív részecskéket hord a szaharai homokfelhő Európába

Több portál is beszámolt róla, hogy a Földközi-tengeren keresztül radioaktív részecskéket tartalmazó homokot fúj a szél a Szahara algériai területéről Európa felé. A “radioaktív szaharai homok” Dél-Európa egyes részein okozott szennyeződést.

sivatagi homok radioaktív

8.Hiába az amerikai szankciók, ömlik az iráni olaj Kínába

Erősen megkérdőjelezhető az Egyesült Államok által életbe léptetett iráni olajexportot szankcionáló lépések hatékonysága: néhány kínai olajfinomító annyi nyersolajat rendelt a hetekben, hogy az olajfinomító központként jegyzett Shandong tartomány kikötői körül egyenesen tanker-dugó alakult ki.

amerikai szankciók iráni olaj

9.“Vásároljatok még több aranyat, ezüstöt és bitcoint”: Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki megosztotta gondolatait az amerikai gazdaságot támogató 1,9 billió dolláros kormányzati intézkedések következményeivel kapcsolatban.

Robert Kiyosaki

10.Cristiano Ronaldo elkelt 290 ezer dollárért… vagyis az NFT kártyája

Cristiano Ronaldo egyedi 2020-2021-es Sorare NFT kártyája 290 000 dollárért gazdára talált. Ez minden idők legdrágább sport NFT-je.

Ronaldo NFT