Felvette a Chainlink LINK tokent a Grayscale az egyik exkluzív alapjába

A Grayscale Investments eszközkezelő, ma jelentette be, hogy Grayscale® Digital Large Cap Fund (OTCQX: GDLC) alapját átstrukturálja, és felveszi a Chainlink (LINK) tokent is.

Ennek érdekében a Grayscale nagyobb volumenben LINK tokent vásárolt. A közleményben hozzátették, nemrég indult a Chainlink Trust befektetési alapja, ahol LINK token fedezetű értékpapírokba lehet befektetni szabályozott keretek között.

A Chainlink egy decentralizált adathálózat forgalomirányítási protokoll az Ethereum blokkláncán, ahol hálózati csomópontok segítségével a Chainlink protokoll adatok transzferját végzi blokkláncon kívüli alkalmazásokról a blokkláncra, az eljárást közhelyesen orákulumnak nevezik. A LINK a hálózat natív tokene és elsősorban a Chainlink csomópont üzemeltetők pénzbeli ösztönzését szolgálja.

Az eszközkosár április másodikán 79.8% Bitcoin (BTC), 17.5% Ethereum (ETH), 0.80% Bitcoin Cash (BCH), 1.00% Litecoin és 0.90% Chainlink (LINK) digitális eszközökből állt.

A Grayscale ezzel együtt már több, mint 46 milliárd dollár értékű kriptovalutát kezel intézményi befektetők megbízásából.

A LINK token a cikk írásakor 34.62 dolláron kereskedik, ami 11.16%-kal több, mint 24 órával ezelőtt.

Kapcsolódó: