Fordul a piac: Kínában már prémium áron cserél gazdát a bitcoin (BTC) a tőzsdéken kívül

A bitcoin áremelkedése nem csak hogy visszacsábította a kínai kereskedőket, de annyira belelendültek, hogy máris prémiumon tudnak csak digitális eszközt vásárolni, jelentette a cnLedger közösségi média híroldal.

A Huobi és OKEx tőzsdékről az árfolyam különbözeteket reprodukálva a cnLedger egy egyre erősödő új trendre hívta fel a figyelmet.

Miután 2017 szeptemberben Kína hivatalosan betiltotta az ICO kereskedést és kriptodeviza kereskedelmet, a kínai befektetőknek kevés opciójuk maradt, hogy játékban maradjanak. Az egyik a cnLedger szerint a Tether (USDT) stabilcoin vásárlás tőzsdén kívüli szolgáltatóktól, majd azt átváltva más hagyományosabb kriptodevizákra. Másik, egy kínai jüan fedezetű stabilcoin terjedése mint híd a törvényes fizetőeszköz és a kriptók között harmadik országbeli kriptotőzsdéken keresztül.

A bikák erősödésével, miután a BTC/USD egyetlen hét alatt 1000 dollárt ugrott, a kínai OTC piac is kezd kivirulni:

“A kínai piacok nagyon erős vételi nyomás alatt állnak,” foglalta össze a forrás, majd hozzátette: “Az OTC (tőzsdén kívüli kereskedelem) ügyletek maradtak szinte az egyetlen megoldás, hogy bitcoint vásárolhass törvényes fizetőeszközzel Kínában, amin jelentős $ prémium (1 USDT = 7 CNY) van a hivatalos 1 USD = 6.7 CNY átváltási árfolyammal szemben.”

A vásárlókedv a kínai befektetők között annak ellenére kezd fellendülni, hogy a hivatalos agenda kriptodeviza és különösképp bitcoin ellenes. Ahogy korábban már említettük, a kriptotőzsdék és kereskedelem törvényen kívülre kerültek és a propaganda az egypárti rendszernek kedves blokkláncokat, mint a Tront is, preferálja és nem kimondottan a kereskedési aspektusa miatt.

Az ambivalencia prevalens Kínában mivel a tiltással egy időben az állami és privát szektor blokklánc technológiai fejlesztéseit viszont támogatja. Múlt héten jött a hír például, hogy Pekingben több mint 200 cég tervez regisztrálni, mint blokklánc szolgáltató vállalkozás.

Korábbról pedig kiderült, Kína több blokklánc alapú projekttel rendelkezik mint az őt követő öt ország együttesen, emellett blokklánc szabadalmakban is listavezető.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!