Szkeptikusok az elemzők, mégis tovább dübörög a bitcoin

Az elemzők szerint továbbra is a medvék kezében a gyeplő, de a pozitív fundamentálisok és gyertyaállások alapján a bitcoin (BTC) emelkedésében bízóknak is van miben reménykedni. 6000 dollár (1.63 M HUF) az új célárfolyam.

Fundamentálisok

Keresletről és kínálatról szól minden amire rájön egy csipet médiafelhajtás is. Mindenesetre talán 100% bizonyossággal kijelenthető, hogy 2018 decemberben 3200 dolláron (870 000) a bitcoin elérte a medvés trend alját. A kriptotélt kezdheti a szektor maga mögött tudni és egyben felkészül az újabb rohamra, aminek csúcsát egyes hardcore bitcoinisták már 100 000 dollárra (27 M Ft) teszik.

“A volumen magában elég arra, hogy jelezze, kint vagyunk a medvepiacokból. Ez egy ÓRIÁSI indikátor.”

Amit most látunk 2017-hez képest, hogy a befektetők sokkal szofisztikáltabbak és képzettebbek a kriptovaluta kereskedésben és nem ugranak minden egyes zöld gyertyára megveszekedetten. A múlt évi szabadesés ötvözve a kedvező gyertyállásokkal, maturáló piaccal és a szabályozók vegyes, de többségében nyitott hozzáállásával párosulva kiváló tégelyt biztosít a vastag kereskedési volumeneknek.

Szkeptikusok az elemzők, mégis tovább dübörög a bitcoin
Az elmúlt 30 nap bitcoin kereskedési volumene a hamis volument produkáló tőzsdék nélkül | bitcoinity.org

A szkeptikusok szerint a 6000 dollár áttörése nélkül nem beszélhetünk egyértelmű trendfordulóról, sőt, sokak szerint még az is kevés, hogy 2018-at és a medvepiacot magunk mögött tudhassuk. Ez pedig azt feltételezi, hogy a magasabb szintek felé vezető út teli lesz pumpákkal és bizonytalanságokkal, hacsak a globális befektetői hangulat a geopolitikai és szabályozói események hatására nem fordít egy újabb magnitúdónyi tőkét és figyelmet a kriptók irányába.A SEC bitcoin ETF jóváhagyása lehet az egyik ilyen nagy visszhangot kiváltó jövőbeni esemény, de sokan ide sorolják a Brexit körüli zűrzavart, illetve Iránban és Venezuelában zajló eseményeket. Utolsóként megemlítendő Kína, amely a kriptőzsde tiltás feloldásával vagy egy kínai jüan fedezetű stabilcoin elterjedésével kizárólag bikás jelzéseket küldenének a kriptodeviza piacokra.

“A medvepiac végének konfirmálásához át kell törni a 6000 dollárt. Látszólag túl sok ellenállás van ott szóval eltarthat egy ideig. 3K és 5K dollár között pattoghatunk legalább szeptemberig.”

Gyertyaállások

A bitcoin (BTC) árfolyam fokozatosan közelíti az 5800 – 6000 dolláros célt. A bitcoin egyértelműen egy bikás kitörési mintában kereskedik.

Emellett szilárdan 4500 dollár felett mozog lassan távolodva az 5000 dolláros pszichológiai támasztól. BTC havi csúcsokat dönt már február óta jóval a hetes chart kritikus ellenállás trendvonalai fölött.

Szkeptikusok az elemzők, mégis tovább dübörög a bitcoin
4500 dollár megütése után váltott emelkedőre az árfolyam, a kritikus 3000 dolláros rezisztenciák egyre távolabb | TradingView

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük