HTC kiadta a legújabb frissítést az EXODUS modellhez

A HTC bejelentette, hogy elérhetővé vált az EXODUS telefonjához a legújabb szoftverfrissítés, amellyel főképpen a felhasználói élményt szeretnék növelni. Az új szoftver tartalmaz SegWit és decentralizált pénzügy (DeFi) integrációt is, a Stellar memo funkció pedig javítja a biztonságot és növeli a tranzakciós sebességet is.

A blokklánc applikációkkal rendelkező okostelefonok közül az egyik legjobb a HTC Exodus modellje, amelyet 2018-ban indított útjára a tajvani telefongyártó. Április végén jelentette be a vállalat, hogy hamarosan megjelennek a legújabb upgradek az eszközökhöz.

A blokklánc technológia alkalmazására már rengeteg szektorban sor került, kezdve a pénzügytől a légiiparig. De az egyik legizgalmasabb felhasználását a mobiltelefon iparág kínálja.
Ha a blokklánc technológia elterjedne a mobiltelefon fejlesztésben, akkor a blokklánc megoldásokat sokkal szélesebb körben lehetne felhasználni. Az EXODUS nagy lépést tehet ebbe az irányba, főleg a most megjelent szoftverfrissítéséknek köszönhetően.

A HTC EXODUS frissítések

A hivatalos tájékoztatás szerint a most megjelent upgrade tartalmaz DeFi integrációt, SegWit támogatást a FOTA (Firmware Over The Air) megoldáson keresztül. Ezek összességében mind hozzájárulnak a blokklánc élmény növeléséhez a felhasználó számára.

Ezenkívül elérhetővé vált a MakerDAO és a Compound protokollok integrációja is, így ezek a kriptonatív szolgáltatások lehetővé teszik a nyílt pénzügyi rendszerekhez is a kapcsolódást. Az új rendszerben lehetővé válik a DAI, a MakerDAO natív tokenjének a használata és hitelezése. Ezek kihasználhatják majd az EXODUS-ba beépített Zion tárca előnyeit is, amely képes kezelni a multi-kriptovaluta képességeket és privát kulcs tárolására is van lehetőség.

Exodus

Az EXODUS a biztonsági szintet is emeli

Annak érdekében, hogy megakadályozza a kriptók elvesztését, az EXODUS most már támogatja a Stellar memót is. Ez úgy működik, hogy a hálózaton feldolgozott blokklánc tranzakciókba üzeneteket épít be. A frissítésben megnövelték az IBD sebességet is, és nem fogad el beérkező tranzakciókat a folyamat során.

Elérhetővé vált az URL keresés is a dApp Hub-on és hozzáadták a Google biztonsági oldalt is. Ezek mind javítják a telefon használhatóságát is egyben.

Több nagy piaci szereplő is a blokklánc felé fordult

Nem a HTC az egyetlen okostelefon gyártó, amely a blokklánc irányába ment el. A Samsung a Galaxy S10 modelljébe rengeteg blokklánc funkciót integrált, többek között dApp hozzáférést és beépített hidegtárcája is van a telefonnak.

Közben egy új modell is megjelent a színtéren a Pundi Xphone. Ezek a telefonok node-ként működnek a Pundi X blokkláncon. Első körben 5000 telefon kiadását jelentették be, de a tervek között szerepel a szoftverük licencelése is más gyártók részére. Ez azt jelenti, hogy a szoftver telepítésével bármilyen telefont rögtön felruházhatunk blokklánc képességekkel.

Kirajzolódik tehát a trend, hogy a blokklánc technológia betette a lábát a mobiltelefon iparágba is. Ha a mostani fejlesztések folytatódnak, a blokklánc hamar egy iparági standarddá válhat.