Indul a hullámvasút +/- 300 dollárt változik a bitcoin ára napon belül

Ingoványos talajra lépett a bitcoin árfolyam azzal, hogy átlépte a 4000 dolláros szintet. A mai napon megindult a hullámvasút  a kritpopénz piacon. 300 dollárral csökkent majd korrigált az árfolyam. Ismét sokat változik a bitcoin ára két óra leforgása alatt is.

Sokat változik a bitcoin ára napon belül is már

A kriptopénz piac eddig is híres volt a nagyon gyors árfolyam változásokról. Többször írtunk róla korábban is már, hogy napon belül 20%-okat esett vagy nőtt a bitcoin árfolyam egy-egy fontosabb szint áttörésekor.

Most, hogy újabb csúcsokat döntött a bitcoin 4400 dollárnál, úgy tűnik elindult a hullámvasút a kriptopénz piacon. Az árfolyam 10%-okat esett majd nőtt pár órán belül. Miután a bitcoin árfolyam a 4400 dolláros szint áttörtésével többször is próbálkozott, végül ma hajnalban meredek zuhanással reagált arra, hogy nem tudta sokadjára sem áttörni az ellenállást. Az árfolyam végül 3925 dollárig csökkent a Bitfinexen.

Korrekció a bitcoin piacán

A zuhanás után azonnal jött is a korrekció, ami egészen majdnem 4150 dollárig repítette a bitcoin árfolyamát ismét két óra alatt. Ezúttal azonban az emelkedés kifulladt 4400 dollár alatt bőven, ugyanis 4150 dollár fölé nem tudott a bitcoin árfolyama emelkedni és ismét lefelé indult a hullámvasút. Cikkünk írásakor épp a 4000 dolláros ellenállással küzd az árfolyam.

Zúdul a forrás a kriptopénz piacra

A bitcoin szerepe a nemzetközi pénzügyi piacon egyre egyértelműbbé válik, ahogy Amerika és Észak-Korea között élesedik a helyzet. A befektetők egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kriptopénz piac mozgásaira. A bitcoin és altcoinokra pedig már mint menedék eszközökre tekintenek. Az elmúlt időszakban ugyanis kiderült, hogy a kriptopénzek jól teljesítenek gazdasági bizonytalanságok esetén.

Sokat változik a bitcoin ára napon belül isAz InvestFeed ügyvezetője, Ron Chernesky a Cointelegraphnak nyilatkozott, hogy ahogy a részvénypiacon szabadulnak a befeketők a pozícióiktól, úgy növekszik a kriptopénz piacra beáramló tőke mennyisége. Chernesky elmondta, hogy úgy látják a befektetők diverzifikációs eszközként tekintenek most már a kriptopénzekre. A kriptopénz piac egy különleges, nem ismert technológiai szektorból már elfogadott befektetési területté vált a közelmúltban.

A mostani árfolyam változás pedig feltehetően a rövid távú profitrealizálás miatt alakulhatott ki. Hosszútávon várakozásaik szerint a bitcoin és a kritpopénzek szerepe megerősödhet az eszközkezelők portfoliójában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük