A Snapchat befektetője szerint a további bitcoin árfolyam emelkedés jöhet

Jeremy Liew szerint az országok kormányai által keltett bizonytalan gazdasági hangulat miatt a kriptopénzek még keresettebbek lesznek majd. A befektető szerint bitcoin árfolyam emelkedés várható a jövőben.

Bitcoin árfolyam emelkedés várható a gazdasági bizonytalanságok miatt

Jeremy LiewJeremy Liew, a  Lightspeed Venture kockázati befektető tőkealap partnere, a napokban a CNBC-nek nyilatkozott a bitcoin jövőjéről.

A Lightspeed Venture befektetési lap volt az első, mely kockázati tőke alapon fektetett be a blokklánc technológiába egy bitcoin pénztárcán keresztül még 2014 októberében. Ezen kívül Liew egyike a Snapchat korai befejtetőinek, melynek az elsődleges részvény kibocsátása márciusban 485 000 dolláros befektetéséből mára már több mint 1 milliárd dollár értékké nőtte ki magát.

Liew az alábbiakban foglalta össze a gazdasági bizonytalanság és a bitcoin árfolyam emelkedés kapcsolatát.

“A bitcoin és a többi digitális pénz rendkívüli módon tud hasznot húzni a politikai és gazgdasági bizonytalanságból. Alapvetően, ha egy állampolgár nem bízik a saját országa valutájában, akkor alternatív megoldásokat keres. Az alternatív digitális valuták, a kriptopénzek, mint például a bitcoin egyre vonzóbb lehetőséggé kezd válni a válsággal sújtott országokban.”

Bitcoin, mint menedék valuta

A gazdasági bizonytalanság miatt jöhet bitcoin árfolyam emelkedésLiew szerint a közel-keleti országok, Afrika, Dél-Amerika és Kelet-Európa is folyamatosan szenved a kormányzati bizonytalanságtól, mely hosszútávon a helyi deviza gyengüléséhez vezet. Ezzel egyidőben egyre többen keresnek alternatív pénzügyi megoldásokat az infláció ellen. Sokan a bitcoinban találják meg a menedéket.

Korábban a dollár és az arany töltött be hasonló szerepet gazdasági bizonytalanságok idején. Arról már többször is írtunk, hogy az arany és a bitcoin árfolyam mozgása között nem mutatható ki közvetlen kapcsolat.

Azonban bizonytalan politikai helyzetben és gazdasági recesszió idején, sokszor forult már a lakosság a kriptopénzek irányában. Venezuelában a hiperinfláció miatt egy utazási iroda átállt arra, hogy csak is kizárólag bitcoint fogad el fizetés képpen, mert a digitális pénz értéke kevésbé változik a bolivárhoz képest.  Afrikában pedig Nigéria számít az egyik legdinamikusabban növekvő bitcoin piacnak, leginkább a polgárháború miatt kialakult szintén bizonytalan gazdasági helyzet miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük