Kína a Local Bitcoins platformon folytatja a kereskedést, amíg a bizonytalanság megszűnik a régióban

A Local Bitcoins oldalon rekordforgalom volt a hétvégén, ahogy a kínai kereskedők nagy része az oldalra pártolt át. A helyi szabályozás szigorodása okozta bizonytalanság az egész régió forgalmára és a bitcoin árfolyamára is rányomja a bélyegét.

Kína a Local Bitcoins oldalon kereskedik inkább bitcoinnal

A Coin Dance adatai szerint új rekord született a Local Bitcoins kereskedési fogalmában. Szeptember első hetében ugyanis minden eddiginél több felhasználó fordult az oldalhoz bitcoin vásárlási szándékával. Összesen több, mint 53 milliárd összegű bitcoin cserélt gazdát az elmúlt héten a Local Bitcoins platformon keresztül.

Bitcoin kereskedés a local bitcoins oldalán

A forgalomnövekedés az oldalon feltehetően a kínai kereskedőknek köszönhető. A korábbi héthez képest 30%-al nőtt a kereskedés volumene kínai jüanban. A P2P bitcoin vásárlás a korábbi negatív hírek okozta bizonytalanság miatt növekedhetett meg a régióban. A Local Bitcoins lehetőséget teremt a felhasználóknak, hogy központosított tőzsde nélkül, közvetlenül adhassak és vegyenek bitcoinokat egymástól.

A múlt héten ugyanis Kína betiltotta az elsődleges kriptopénz kibocsátásokat az országban. A hatóság szerint a legtöbb ICO nem felelt meg a forrásgyűjtés helyi szabályozásának. Pénteken pedig arról kezdtek el pletykálni a piacon, hogy bezárhatják azokat a kriptopénz tőzsdéket, melyek a törvényi tiltás ellenére részt vesznek az ICO-k szervezésében vagy lebonyolításában.

Megnőtt a jüan forgalom az oldalon

Korábban februárban pártoltak át a kerekedők igen nagy számban az oldalra, amikor szintén a kínai hatóság avatkozott bele a piac működésébe. Az év elején több tőzsde is átmenetileg felfüggesztette a kifizetéseket, mert megszigorították a pénzmosás megelőzéssel kapcsolatos szabályokat, melyeknek a kriptopénz tőzsdéknek is meg kell felelniük. A szabályozás hatására volt olyan tőzsde ahol ma már arról is be kell számolni, hogy mire szándékozik felhasználni az ügyfél a megvásárolt bitcoinokat.

A bizonytalanság az árfolyamon is meglátszik

Általában véve a kriptopénz piacon is meglátszik, hogy az ázsiai régióban lévő bizonytalan szabályozási helyzet kihat a kereskedési kedvre. A bitcoin árfolyama múlt héten elég hektikusan alakult.

Bitcoin árfolyam a héten

A múlt hétvégi ICO tilalom okozta sokkot nem sikerült kihevernie az árfolyamnak. Így a bitcoin tőzsdék bezárásának híre csak kegyelemdöfés volt a piac számára. A kezdeti bizonytalanságra legtöbben eladással reagáltak, ugyanis sokáig nem volt megerősítve a hír hivatalosan, hogy az összes kriptopénz tőzsdét bezárják az országban vagy csak azokat, melyek ICO-al foglalkoznak. A bitcoin árfolyama jelenleg a 4200 dolláros szinteket súrolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük